Haberler

'Eskişehir Engellilerin En Rahat Yaşayabilecekleri Kent'

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in Engellilerin En Rahat Yaşabilecekleri Bir Kent Olduğunu Söyledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in engellilerin en rahat yaşabilecekleri bir kent olduğunu söyledi.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nin davetlisi olarak Eskişehir'e gelen Almanya İşitme Engelliler Meslek Lisesi, Willy Brant Meslek Lisesi ve Bertolt Brecht Meslek lisesi yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Almanya'dan gelen okul yöneticilerini Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda kabul eden Yılmaz Büyükerşen, kendisinin Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü döneminde işitme engelli çocukların eğitimine önem verdiğini söyledi.

Anadolu Üniversitesi bünyesinde İşitme Engelli Çocuklar Eğitim Merkezi (İÇEM), Engelliler Entegre Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünün bulunduğunu kaydeden Yılmaz Büyükerşen şöyle dedi:

''İÇEM'deki işitme engelli çocuklar, aldıkları eğitim sonucunda şarkı bile söyleyebiliyorlar. Bu çocuklar üniversite sınavına normal öğrencilerle birlikte giriyor ve başarılı olup istedikleri üniversiteye girebiliyorlar. 'Leonardo projesi' kapsamında Almanya ile Türkiye'deki meslek liseleri arasında yapılan işbirliği de çok önemli. Bu işbirliği ile işitme engelli çocuklara eğitim verilecek olması, engelli çocukların eğitim alanlarını genişletecektir. Bu eğitimin motor ve elektrik gibi farklı alanlara yayılması gerektiğini düşünüyorum ve projenizi destekliyorum.''

Yılmaz Büyükerşen Türkiye'de nüfusun yüzde 2'sini işitme engellilerin oluşturduğu söyledi. İşitme ve diğer engellilerin en büyük sorunlarının istihdam olduğunu kaydeden Büyükerşen, Türkiye'de engelli olmayan kişilerin de iş bulamadığını belirterek, mesleki eğitime önem verilmesi gerektiği vurguladı.

''ENGELLİLERE ÖNEM VERİYORUZ''

Eskişehir'in engellilerin en rahat yaşabilecekleri kentlerin başında geldiğini söyleyen Yılmaz Büyükerşen, ''Belediye olarak kentte engellilerin yaşamını kolaylaştıracak her türlü düzenlemeyi yapıyoruz. Yaya kaldırımlarını engeliller için düzenledik. Sinyalizasyon ışıklarında yayalar için yeşil yandığında görme engellilerin duyabileceği uyarı sesi bulunuyor. Anadolu Üniversitesi'ndeki engellilere yönelik merkezlerin dışında, belediye olarak da biz engellilere meslek edindirmek amacıyla kurslar düzenliyoruz'' diye konuştu.

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title