Haberler

Eskişehir'e 613 Milyon Liralık 11 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Eskişehir'de inşa edilecek 613 milyon lira yatırım bedelli 11 tesisin temeli, yarın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından atılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlar Eroğlu ile Avcı, 7 Nisan Cuma günü saat 16.00'da Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenecek toplu temel atma töreninde, DSİ tarafından inşa edilecek Sarıcakaya Laçin Barajı, Merkez Gündüzler Barajı, Merkez Tepebaşı Sepetçi Beyazaltın Barajı Sulaması, Alpu Dereköy Göleti Sulaması, Mihalıçcık Güreş Göleti Sulaması, Alpu Büğdüz Göleti, Gürsöğüt 1-2 Barajı ve HES, 3 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 tesisin temelini atacak.

Veysel Eroğlu, Eskişehir'de düzenlenecek merasimde ayrıca orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 10 aileye gelir getirici tür, 15 aileye de Orköy sertifikası verecek.

Temeli atılacak tesislerle 5 bin 100 dekar zirai arazi suya kavuşacak, yılda 316 milyon kilovatsaat hidroelektrik enerjisi üretilecek, 11 milyon metreküp su depolanacak, 5 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.

Eskişehir'e 22 milyon liralık 10 müjde daha

Bakan Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 5 Temmuz 2013, 4 Mart 2014 ve 3 Haziran 2016 tarihlerinde Eskişehir'e verdiği 338 milyon liralık 71 müjdeye ilave olarak 22 milyon lira yatırım bedeline sahip 10 müjde daha açıklayacak.

Eroğlu, böylece son 4 yılda Eskişehirlilere 360 milyon liralık 81 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında gölet, sulama fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri ve 5 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Nabi Avcı Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title