Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri berber ve kuaförlere yönelik denetim yaptı.

Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri berber ve kuaförlere yönelik denetim yaptı.

Beledieden yapılan açıklamada, ilçe merkezinde bulunan berber ve kuaförlere yapılan denetimlerde berber ve kuaförlerin iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeli'ğine uygunluğu, mesleki iş yeri temizliği, tertip ve düzeni, müşterilere karşı tutum ve davranışları kontrol edildi.

Denetimlerde eksik görülen bazı iş yerlerine ihtar verildiği belirtildi.

Yetkililerin denetimlerin aralıksız devam edeceğini dile getirdiği kaydedildi.

Çiçekler varillere yerleştirildi

Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Zincirlikuyu Şantiyesi'nde üretilerek yeşil alanlara yerleştirilen variller büyük ilgi görüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni park görselleri büyük ilgi görüyor.

Bir aileyi sembolize eden varillerden oluşan büyük saksılar parklara renk katarken vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandığı bildirildi.

Anne, baba ve iki çocuktan oluşan saksılardan 52 adet üretilerek parklara yerleştirildiği ve varillerde bin 300'ün üzerinde çeşitli çiçek türleri yer aldığı kaydedildi.

- Kuşadası belediye başkanı'ndan Büyükerşen'e ziyaret

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeleri yerinde incelemek üzere Eskişehir'e geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Özer Kayalı, Büyükşehir Belediyesi tesislerini gezip yetkililerden bilgi aldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Geçirdiği ameliyat sebebiyle Başkan Büyükerşen'e geçmiş olsun dileklerini ileten Kayalı'nın, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilgili Büyükerşen'den bilgi aldığı bildirildi.

Benzer projeleri Kuşadası'nda uygulamak istediklerini belirten Kuşadası Belediye Başkanı, muhalefet belediyelerinin karşılaştığı sorunlarla ilgili de Başkan Büyükerşen ile fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Yılmaz Büyükerşen ise belediyecilik konusunda her türlü fikir alışverişine ve  proje desteğine hazır olduklarını ifade etti.

Çöp evi 4 kamyonla temizlediler

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Erenköy mahallesinde bulunan çöp evi temizledi.

Belediyeden yapıan açıklamada, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, çöp birikintilerinden dolayı açılmayan kapı, bahçesinde hurda ve çöp yığınlarıyla yaşanmaz hale gelen çöp ev ile karşılaştı.

Bahçe kapısı önüne yığılan çöplerden dolayı ekipler, eve merdiven kullanarak girdidiği belirtilirken evden 4 kamyon çöp çıkartıldığı kaydedildi.

Belediye yetkilileri, Odunpazarı ilçesinde bu tür çöp evlere müsaade etmeyeceklerini, çöp evleri temizleyerek yaşanabilir hale getireceklerini ifade etti.

- "Sokağa Çıkın Sinema Geliyooor!" etkinliği başlıyor

Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanarak geleneksel hale gelen ve yaz akşamlarının eğlencesi olan yazlık sinemaların ilk gösterimi başlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin yaz akşamlarına özel hazırladığı açık hava sinema keyfinde ilk film gösterimleri "Bekçiler Kralı" ve "Eşkıya" filmleri olacak.

Vatandaşların, her akşam 2 farklı noktasında gösterilecek yerli sinema filmleri ile yaz akşamlarında hoşça vakit geçireceği kaydedildi.

sloganıyla başlatılan projenin ilk gösterimleri, Emek 71 Evler Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nde "Bekçiler Kralı", Büyükdere Mahallesi Habev Spor Sahası'nda ise "Eşkıya" filmleri ile olacak.

Odunpazarı Belediyesi tarafından, vatandaşlara film gösterimlerinin yanı sıra gazoz ve mısır ikram edileceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Kuşadası Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title