Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir hafif raylı ulaşım sistemi (ESTRAM) yetkilileri son olarak Hindistan'ın Kochi şehrinden gelen heyete Akıllı Bilet Sistemi'ni anlattı.

Eskişehir hafif raylı ulaşım sistemi (ESTRAM) yetkilileri son olarak Hindistan'ın Kochi şehrinden gelen heyete Akıllı Bilet Sistemi'ni anlattı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Hindistan'ın Kochi şehrinden gelen bir heyet, Türkiye'de ilk olarak Eskişehir'de kullanımına başlanan ve bir banka ile entegre olarak çalışan Akıllı Bilet Sistemi'ni yakından incelemek ve uygulamaları yerinde görmek üzere Eskişehir'e geldi.

Hintli heyetin, tramvay duraklarındaki turnikeleri ve otobüslerde kullanılan elektronik kart okuyucuları inceleyerek bilet gişelerindeki satış ve kart dolumu hakkında yetkilerden bilgi aldığı ve Akıllı Bilet Sistemi'ni Kochi'de de uygulamak istedikleri kaydedildi.

Tepebaşı personeline "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" verildi

Tepebaşı Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından organize edilen eğitimler devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, eğitimlerle Tepebaşı Belediyesi personeline iş güvenliği konusunda yeni yönetmelikler ve uygulama esasları anlatılırken ayrıca iş yaşamlarında da olası bir acil durum karşısında yapacakları ilk müdahaleler ve yapmaları gerekenlerle ilgili pratik bilgiler verilmeye devam ediyor.

Son olarak "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi"nin yeni hizmete başlayan Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi personeline ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline verildiği kaydedildi.

- Emirdağlı yaşlılar Belçika'da araştırma konusu oldu

Belçika'da yoğun olarak yaşayan Emirdağlılar, Belçika'da Antwerp Üniversitesinde araştırma konusu oldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, King Baudowin Vakfı'nın desteklediği araştırmayla ilgili olarak, Prof. Christiana Timmerman ve yardımcısı Nevriye Acar Eskişehir'e geldi.

Belçika'ya 1960'lı yıllarda işçi olarak giden Emirdağlıların yaşamını kolaylaştırmak için, geliştirilecek projelere ışık tutmak amacıyla Antwerp Üniversitesi'nden Prof. Christiana Timmerman ve yardımcısı Nevriye Acar araştırma yapmak için Eskişehir'e geldiler. Prof. Timmerman, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'i ziyaret ederek, konu hakkında bilgi aldığı belirtildi.

King Baudowin Vakfı, Belçika'da yoğun bir nüfusa sahip olan Emirdağlıların yaşlılarının karşılaşacağı problemleri en aza indirerek, yaşamalarını sağlamak için Antwerp Üniversitesi'nden konuyla ilgili araştırma yapmalarını istedi. Türkler hakkında daha önce de bir  çok araştırmaya imza atan, Türkçe bilen Prof. Christiana Timmerman görevlendirildiği kaydedildi.

Prof. Timmerman, çok sayıda Emirdağlının Eskişehir'de yaşadığını bildiklerini belirterek, "Belediye Başkanı Büyükerşen'in gözlemleri, yaptıkları ve bir bilim insanı olarak Emirdağılar hakkında vereceği bilgi bizim için çok önemli. Eskişehir'de yapılanlar ve sosyal yaşam, araştırmadan sonra geliştireceğimiz sosyal projelerde, çok faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Timmerman ve yardımcısı Emirdağ'da yaşlı vatandaşlarla görüşeceği aktarıldı.

Büyükşehir'den Toplu İş Sözleşmesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Belediye - İş Sendikası arasında "Toplu İş Sözleşmesi" imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Belediye -İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirdaş ve sendika yönetimi ve temsilcilerinin katıldığı Toplu İş Sözleşmesi belediye encümen salonunda gerçekleştirildi.

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile işçi taban fiyatları 76 liraya 22 kuruş olan kıdem tazminatı ise 26 kuruşa yükseldiği, iki yıllık yapılan sözleşme ile işçiler 6 ayda bir yüzde 5 zam alacakları ve sözleşme ile işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları'nda bayram ikramiyesi verileceği kaydedildi.

Toplu İş Sözleşmesini imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kanuni ölçülerde tüm yetkileri kullanarak herkesi mutlu edecek bir sözleşme imzaladıklarını ve sözleşmesinin tüm çalışanlara hayırlı olmasını dilediği kaydedildi.

Es Çocuk Evi'ndeki öğrenciler diplomalarını aldı

Büyükşehir Belediyesi Es Çocuk Evi'nde eğitimlerini tamamlayan çocuklar, düzenlenen törenle diplomalarını alarak mezuniyet heyecanını yaşadı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerinden olan ve Avrupa Birliği projesi kapsamında kurulan Es Çocuk Evi'nde iki yıllık okul öncesi eğitimlerini tamamlayan çocuklar, hayatlarındaki ilk diplomalarını aldılar.

Mezuniyet töreni ile ilgili açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen "Mezun olan öğrencilerimizi kutluyorum. Çocuklarımız Es Çocuk Evi'nde aldıkları eğitimle paylaşmayı ve sosyalleşmeyi öğrendiler. Öğrencilerimiz hayatlarındaki ilk diplomalarını bugün aldılar. Öğrencilerimiz kadar velilerimiz de aynı heyecanı yaşıyor. Velilerimize ve Es Çocuk Evi öğretmenlerimize teşekkür ediyor, mezun olan yavrularımıza bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Çocukların, diploma töreni öncesi dans gösterileri, şarkılar ve şiirlerle törene gelenlere eğlenceli dakikalar yaşattığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Belçika Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title