Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tiyatro bölümü için ön kayıtlar başladı

Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi Tiyatro Bölümü yeni dönem ön kayıtları başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ön kayıtların ardından, 4 dalda özel yetenek sınavları yapılarak, sınav sonunda seçilen öğrenciler iki yıllık eğitim almaya hak kazanacak.

Tiyatro Bölümüne kaydolan öğrencilere, alanlarında uzman konservatuar mezunu eğitimciler deneyimlerini paylaşacak. Öğrenciler, 2 yıllık eğitim süreçleri sonunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi onaylı "Uygulamalı Tiyatro Eğitimi Belgesi" almaya hak kazanacak.

Başvuruda bulunmak isteyen 18 yaşından küçük ve 30 yaşından büyük olmaması gereken en az lise mezunu kişilerin, nüfus cüzdan fotokopisi, 4 adet fotoğraf, öğrenim belgesi, savcılık kaydı ve özgeçmiş bilgileriyle Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Bölümüne müracaat edeceği bildirildi.

Büyükdere Mahallesine sosyal tesis yapılacak

Odunpazarı Belediyesi, Büyükdere Mahallesine sosyal tesis yapacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek tesiste, modern alışveriş merkezinin yanı sıra öğrenci evleri, sağlık ve güzellik merkezleri ve muhtarlık ofisi bulunacak.

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarının tahsilat veznelerinin bulunacağı binada, okuma salonu, çok amaçlı salon ve spor salonu da yer alacak.

Projenin en kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

- Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu

Tepebaşı Belediyesi tarafından 09-22 Eylül'de düzenlenecek Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nu Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık Köyü'ndeki üreticiler de heyecanla bekliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl ürünlerini stantlarda sergileyecek ve tornada şekillendirme yapacak üreticilerden Osman Menteş ve Zeki İpek, bir atölyeye dönüşen evlerinde sempozyumu heyecanla beklediklerini bildirdi.

Menteş, bir taraftan birikimini bu öğrencilere gösterirken, diğer yandan da, ürünlerini bir sempozyumda vatandaşlarla buluşturacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kınık Köyü'nün yanı sıra, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sorkun Köyü'nde geleneksel üretim yapan ve Eskişehir merkezde ürünlerini halkla buluşturan üreticiler de sempozyumda yer alacak. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Büyükdere Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title