Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İhsan Çetin, Menemen'deki tesislerde üretilen kendi tohumlarının daha yaygın kullanılmasının çözüme yardımcı olacağını bildirdi.

Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İhsan Çetin, Menemen'deki tesislerde üretilen kendi tohumlarının daha yaygın kullanılmasının çözüme yardımcı olacağını bildirdi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir'de sığır yetiştiriciliğinin, hayvan sayısı az olan küçük ölçekli işletmelerde yapılmaya çalışıldığını ifade etti.

Bir diğer sorunun damızlık ineklerin döl tutmaması ya da geç döl tutması yönünde olduğunu belirten Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Döl tutmama sorunu zor koşullarda yürütmeye çalıştığımız hayvancılığı yapılamaz hale getirmektedir. Verim ve gelir kayıplarına neden olmaktadır. Bu sorunun nedenlerinden biri de kullanılacak tohumların rastgele veya farklı özelliklere göre seçilmesidir. Oysa ki Menemen'deki tesislerimizde ürettiğimiz kendi tohumlarımızın daha yaygın kullanılması çözüme yardımcı olacaktır. Yönetim kurulumuz ilimizde yapılan suni tohumlamada amaçlarımıza ulaşmak ve daha iyi bir noktaya gelmek için, ilimizde tohumlama yapan veteriner hekimlerimizin Menemen tohumlarından 1 aylık süreyle ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılama kararı almıştır. Üreticilerimize katkı sağlaması ve birlik tohumlarının daha yaygın kullanılmasına yönelik bu çabamızın amacına ulaşması dileğiyle, bol kazançlı ve bereketli günler dilerim."

-Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yıldız-

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamza Yıldız, kanunlara uymayan 5 işletmenin faaliyetlerinin durdurulduğunu kaydetti.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, mart ayında Eskişehir Mobilya ve Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi'nde geri kazanım sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerine ilgili kanun gereği çevre temizliğinin yapılması için süre verildiğini bildirdi.

Yıldız, şunları ifade etti:

"Bu işletmelere yapılan ikinci denetimlerde atıkları bulunduğu alanlardan kaldırmayan, kirlenen sahaları temizlemeyen, toplama, ayırma tesisi belgesi veya geri kazanım lisansı almak üzere fiziksel düzenlemeleri tamamlamayan 5 iş yerinin faaliyeti, Çevre Kanunu kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirinceye kadar durdurulmuştur."

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Menemen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title