Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (esogü) 21'nci Yüzyıl Gençlik Kulübü ve Hayal Ortakları Derneği'nin Ortaklaşa Düzenledikleri '2010 Yga Liderlik Zirvesi' Etkinliği Yapıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) 21'nci Yüzyıl Gençlik Kulübü ve Hayal Ortakları Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri '2010 YGA Liderlik Zirvesi' etkinliği yapıldı.

ESOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, Hayal Ortakları Derneği Anadolu'ya Beyin Göçü Lideri Sezin Aydın ve Turkcell İnsan Kaynakları yetkilisi Aslı Dizdar'ın katılımıyla Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'nda gerçekleşti.

YGA'ya katılma hikayelerini ve gerçekleştirilen projelerdeki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Aydın ve Dizdar, bir yönü donanımlı, diğer yönü ise sosyal sorumluluk sahibi gençler yetiştirerek daha iyi bir Türkiye'yi YGA projeleri çerçevesinde gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Ayrıca bu amaçlarını gerçekleştirirken diğer sivil toplum kuruluşlarından farklı olarak kendi liderlik özelliklerini de geliştirdiklerini vurguladı. YGA liderleri, Anadolu'da pek çok ilde olduğu gibi Eskişehir'deki üç okulda da gerçekleştirdikleri 'Oku-Düşün-Paylaş' projeleriyle okullarda kurdukları kütüphanelerde geleceğin liderlerine ulaşmayı ve onları geliştirmeyi hedeflediklerini ifade ettiler.

- ESOGÜ'DE MİMARLIK KONUŞMALARI BAŞLADI-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen 'Mimarlık Konuşmaları' adlı söyleşi başladı.

ESOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, ilki 14 Ekim'de gerçekleştirilen Mimarlık Konuşmaları'nın davetlilerinden Doğuş Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Sıla Durhan 'Expo Dünya Fuarları' üzerine, Yıldız Teknik Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Yekta Özgüven ise 'Mimarlık Mesleğinde Kadınlar' konusunda sunumlar gerçekleştirip öğrencilerle tartıştı.

İkincisi 21 Ekim'de gerçekleştirilen oturumun davetlilerinden Dr. Bora Yerliyurt mimarlık ve planlama eğitimi üzerine, Dr. Murat Özgen ise Roma imparatorluğunda ideoloji konusunda konuştular ve öğrencilerle sohbet ettiler.

Mimarlık bölümünde, davetli konuşmacılarla gerçekleştirilen etkinlik, mimarlık öğrencilerinin yanı sıra, mimarlık, kent, toplumsal cinsiyet, meslek sorunları, mimarlık yarışmaları, arkeoloji, tarih, sanat, sosyoloji, planlama, çağdaş dünya mimarlığı gibi çeşitli sorunsallarla bağlantılı bir konferans dizisi olarak hayata geçirildi.

Mimarlık Konuşmaları'nın üçüncüsü de Bademlik Kampüsü'nde Mimarlık Bölümü atriumunda 4 Kasım'da gerçekleşecek. Konferansın davetli katılımcıları, İstanbul'da mimar olarak çalışan ve mimarlık bölümüne derse de gelmekte olan Tomris Akın ve Ali Paşaoğlu olacak.

Sömestr boyunca ve bahar döneminde de sürdürülmesi planlanan Mimarlık Konuşmaları söyleşisinin içeriği bölüm tarafından kitap halinde yayınlanacağını belirten Yrd. Doç.Dr. Levent Şentürk, Mimarlık Bölümünün sıcak atmosferinde, keyifli ve entelektüel bir sohbetle öğle arasını değerlendirmek isteyen herkesi ağırlamaktan keyif duyacağını söyledi.

- SAMANYOLU ÜMİT'TE HÜCRE MODELİ YARIŞMASI YAPILDI-

Özel Samanyolu Ümit İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencileri Fen ve Teknoloji dersinde öğrenmiş oldukları 'Canlılık hücreyle başlar' konusunda hücre modelleri hazırladı.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, söz konusu modellerin okulda sergisini açarak en güzel hücre modeli ve tanıtımı yarışması yapıldı. Bu çalışmada oldukça eğlenceli ve heyecanlı geçen modellerin tanıtımı dikkat çekti.

Fen ve teknoloji zümre öğretmenleri konunun öğrenilmesinde öğrencilerin el becerilerini ortaya koymaları, değişik malzemeleri konuya modelde uyarlamaları, tanıtımda sosyallik ve iletişimlerini geliştirmeleri ve otaya bir eser koymaları yönleriyle faydalı olduğunu bildirdi.

Zümre Başkanı Mustafa Zeytin 'Yeni eğitim anlayışına göre öğrenciler somut yaşantı yoluyla hissederek fen ve teknolojinin bu konusunu öğrenmiş oldular' dedi.

- IHLAMURKENT'TE KAPSAMLI TEMİZLİK-

Odunpazarı Belediyesi'nin Ihlamurkent Mahallesi'nde temizlik çalışması yaptığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eskişehirlilerin yaşamlarını temiz bir ortamda geçirmeleri için hizmette sınır tanımayan Odunpazarı Belediyesi sorumluluğu altındaki tüm mahallelerde temizlikten taviz vermiyor.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın da yakından takip ettiği temizlik çalışmaları kapsamında tüm mahalleleri belirlenen program dahilinde temizleyen Odunpazarı Belediyesi son olarak Eskişehir'in yeni mahallesi Ihlamurkent'i ve Mamuca yolunu pırıl pırıl yaptı.

Bölgedeki boş arsalar başta olmak üzere, kaldırım ve cadde kenarlarını, oyun alanlarını, dinlenme bölgelerini çöp, moloz, inşaat atığı ve yabani otlardan arındıran Odunpazarı Belediyesi bölge halkından da tam not aldı.

(CY-ÜNS) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title