Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan "Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursu"nun başvuruları başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan "Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursu"nun başvuruları başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 Eylül'de başlayan yeni dönem kayıtları, 10 Ekim'e kadar sürecek. 18-25 yaş grubu gençlere yönelik, ücretsiz olarak gerçekleştirilen kurs kapsamında, kursiyerler sezon boyunca Şehir Tiyatroları sahnelerinde eğitimlerini sürdürecek.

Tepebaşı Belediyesi yemek yarışması

Tepebaşı Belediyesinin bu yıl 11'incisini düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu ile gelenekselleşen "5. Ulusal Pişmiş Toprak Kaplarda Yöresel Yemek Yarışması" farklı lezzetlerin çekişmesine sahne oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyum etkinlikleri kapsamında Eskişehir Aşçılar Derneği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile düzenlenen yarışmaya 22 farklı şehirden aşçı dernekleri katıldı. 3 farklı etapta gerçekleşen yarışmalarda Genç Aşçılar, Down Sendromlu Gençler Arası ve Yöresel yemek yarışmaları düzenlendi.

"Biz de Okula Gitmiştik" sergisi

Eskişehir Sanat Derneği ile Köprübaşı Lions Kulübü "İlköğretim Haftası" nedeniyle yetişkinlere okula gittikleri günleri hatırlatmak, öğrencilere okul günlerinin güzelliğini anlatmak için bir alışveriş merkezinde "Biz de Okula Gitmiştik" sergisi açtı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, üyelerinin okul günlerinden fotoğrafların yer aldığı serginin açılışında konuşan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner, "Kültürümüzde okul önemlidir. Daha önceleri okula ilk başlanıldığı gün, mahallelerde öğrencilerin evlerinden toplanıldığı şenlikler yaşanıyormuş. Biz de günümüze uygun etkinlikler yapılmasını düşündük." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Tepebaşı Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title