Haberler

Eskişehir'de Yerel Yönetimler

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Yenilediği Sulama Kanalları Törenle Kullanıma Açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yenilediği sulama kanalları törenle kullanıma açıldı.

Eskişehir'in içinden geçen ve Devlet Su İşleri'nin (DSİ) sorumluluğunda olmasına rağmen yıllardır yenilenmeyen ve bakımı yapılamayan sulama kanallarının, Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kentsel Gelişim Projeler Paketi' çerçevesinde yenilenen kısımları, Sulama Birliği'nin kullanımına sunuldu. Kanalların hizmete alınması sebebiyle Sulama Birliği tarafından Uluönder ve Akarbaşı semtlerinde birer tören düzenledi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Sulama Birliği Başkanı Selami Ayaz, birlik üye ve yöneticileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başkan Büyükerşen, sulama kanallarının bakımı ve yenilenmesinin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olmadığını hatırlattı. Yıllardır hiç bir yatırım yapılmayan kanalların acilen yenilenmesinin gerekliliği karşısında harekete geçtiklerini vurgulayan Yılmaz Büyükerşen, "Kentin güney ve kuzey semtlerinden geçen kanalların yenilenmesi işini de Kentsel Gelişim Projeler Paketi'ne dahil ettik. Çalışmalar etap etap hayata geçiriliyor. Kanalların zeminini ve iki yanını beton kaplıyoruz. Sulama mevsiminin sona ermesinin ardından Esentepe ve Çamlıca bölgesinde de çalışma yapacağız. Daha sonra kanalların çevresinin peyzaj düzenlemesini gerçekleştireceğiz. Kanalları adeta birer mini Porsuk Çayı'na dönüştürüyoruz. Çalışmamızın Sulama Birliği'ne ve çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sulama Birliği Başkanı Selami Ayaz ise, yıllardır Devlet Su İşleri'nin ödenek temin edememesi sebebiyle sulama kanallarının bakımının yapılamadığını belirterek, ana kanalların kaplamasız olması yüzünden su iletimi sırasında zemine ciddi miktarda su sızdığını, bunun da su kaybı ve zemin sıvılaşması problemlerini oluşturduğuna dikkati çekti.

(HÖ)

02.05.2007 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title