Haberler

Eskişehir'de Yerel Yönetimler

Eskişehir'de, 'Geleneksel Türk Tiyatrosu Günleri' Faaliyetleri Kukla Gösterisi ile Başladı.

Eskişehir'de, 'Geleneksel Türk Tiyatrosu Günleri' faaliyetleri kukla gösterisi ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel Türk Tiyatrosu Birimi tarafından tertiplenen Geleneksel Türk Tiyatrosu Günleri başladı. Faaliyetlerin ilk gününde sanatçı Ünver Oral tarafından Karagöz gösterisi ve atölye çalışması gerçekleştirildi. Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde gerçekleştirilen gösteriye, çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Karagöz gösterisi sonrası çocuklarla bir süre sohbet eden ve onlarla atölye çalışmaları gerçekleştiren Oral, çağrıda bulunduğu ebeveynlere, çocuklarına karagöz ve kukla sanatını anlatmalarını, bu sanat dallarına ilgisi olan evlatlarına destek olmalarını istedi. Ünver Oral, ayrıca Eskişehirli çocuklarla buluşmasındaki katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür etti. Gösteri sonunda Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Sinan Demirer, Oral'a teşekkür plaketi verdi.

Geleneksel Türk Tiyatrosu Günleri faaliyetleri çerçevesinde, 26 Nisan Perşembe günü saat 13.00'de tiyatro sanatçısı Zihni Göktay'ın konuşmacı olarak katılacağı "Geleneksel Türk Tiyatrosu" konulu bir söyleşi gerçekleştirileceği bildirildi.

(HÖ)

24.04.2007 18:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title