Haberler

Eskişehir'de Yapılması Planlanan Termik Santrale Tepki

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Eskişehir'in Alpu ilçesinde yapılması planlanan kömür yakıtlı termik santrale ilişkin, "Kimileri bu tesisin çok teknolojik olacağını söylüyor ama şunu açıkça vurgulamak lazım, dünyadaki en geri teknoloji termik santrallerdir.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Eskişehir'in Alpu ilçesinde yapılması planlanan kömür yakıtlı termik santrale ilişkin, "Kimileri bu tesisin çok teknolojik olacağını söylüyor ama şunu açıkça vurgulamak lazım, dünyadaki en geri teknoloji termik santrallerdir." dedi.

Bozoğlu, ÇMO Ankara Şube Başkanı İlkim Yiğit ile Eskişehir Kent Konseyi'nde düzenlediği basın toplantısında, kentin en verimli topraklarının bulunduğu Alpu Ovası'nda kurulması planlanan termik santralin bittiğinde Türkiye'nin en büyük termik santrali olacağını söyledi.

Bu termik santralin yılda yaklaşık 8 milyar kilogramlık bir karbondioksit salınımı oluşturacağını savunan Bozoğlu, şöyle konuştu:

"Eskişehir'de toplamda bin 80 megavatlık devasa bir termik santral planlanıyor. Yılda 6 milyon 316 bin 812 ton kömür yakılacak ve 8 milyar kilovat/saat elektrik üretecek. 450 futbol sahası büyüklüğünde kül depolanacak. Yani devasa bir kül depolama sahasına atıklar konulacak. Ayrıca bin 500 futbol sahası büyüklüğünde enerji üretim alanı olacak.

Yerleşim yeri içinde

Alpu termik santrali Eskişehir il merkezine 32 kilometre, Tepebaşı ilçe merkezine 25 kilometre, Gündüzler Mahallesi'ne 5 kilometre, Kozlubel Mahallesi'ne 3 kilometre ve Beyazaltın Mahallesi'ne 1,5 kilometre mesafede yer alacak. Yani yerleşim yerlerine oldukça yakın bir bölgede yapılması planlanıyor. Tarıma da zarar verecek. Santral kentin en verimli topraklarının bulunduğu Alpu Ovası'nda kurulmak isteniyor. Kimileri bu tesisin çok teknolojik olacağını söylüyor ama şunu açıkça vurgulamak lazım, dünyadaki en geri teknoloji termik santrallerdir. Bu teknolojide sadece baca gazı sistemleri değiştirilerek yenilenme süreci yürütülmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Türkiye Alpu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title