Haberler

Eskişehir'de Şehit Anneleri Yılın Annesi Seçildi

Uluslarası Eskişehirli Sanayici İşadamları ve Girişimciler Derneği (ESİDER), Eskişehir'de biri polis diğeri asker 2 şehit annesini "Yılın Annesi" seçti.

Uluslarası Eskişehirli Sanayici İşadamları ve Girişimciler Derneği (ESİDER), Eskişehir'de biri polis diğeri asker 2 şehit annesini "Yılın Annesi" seçti.

ESİDER'in yılın annesi olarak belirlediği şehit polis memuru Levent Önbaş'ın annesi Katiye Önbaş ile şehit piyade astsubay Onur Yeşil'in annesi Ülkü Yeşil'e ödülleri Avrasya Restoran'da düzenlenen törenle verildi. Törene Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Eskişehir Şubesi Başkanı Ahmet Özaydın ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan ESİDER Genel Koordinatörü Oral Büyüksarı, 'Anneler Günü' nedeniyle şehit annelerini Yılın Annesi olarak seçtiklerini söyledi. Büyüksarı, "Annelerimizi hatırlamak ve kendi ölçümüzde anneler gününü kutlamak istedik. Anneler Günü'nde yılın anneleri olarak şehit annelerini uygun gördük" diye konuştu.

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru da konuşmasında şehit ailelerinin üzüntülerini paylaştıklarını söyledi. Emniyet Müdürü Kuru, "Şehitlik en yüksek mertebedir. Şehitlerimiz bu mertebeye yükselmiştir. Polislik ve askerlik fedakarlık, cefakarlık isteyen görevlerdir. Bu mesleğin içinde her türlü sonuçlar var. Biz bu sonuçları bilerek ve isteyerek seve seve bu görevi yapıyoruz" dedi.

1994 yılında İstanbul'da şehit olan polis memuru Levent Önbaş'ın annesi Katiye Önbaş ile 2005 yılında Hakkari Çukurca'da mayın patlaması sonucunda şehit düşen astsubay Onur Yeşil'in annesi Ülkü Yeşil'e anı tabağı ve plaket verildi. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title