Haberler

Eskişehir'de "Okuma Yazma Seferberliği" Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" kapsamında, kentte oluşturulan yürütme kurulu toplantısı Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.

Vali Çakacak, yaptığı konuşmada, seferberliğin amacının okuma yazma öğretmek ve okuma yazma bilmeyen sayısını en aza indirmek olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2008'de başlayan "Ana-Kız Okuldayız" kampanyasının 2012 yılında sona erdiğini, bu sürede 3 bin 860 kişinin okuma yazma katılım belgesi aldığını ifade etti.

TÜİK verilerine göre, 55-65 yaş arası okuma yazma bilmeyenlerin sayısının ilde 2 bin 980 kişi olduğunu bildiren Çakacak, "Bu güne kadar okuma yazma kursunu tamamlayarak belge alan kişi sayısı 11 bin 56 olarak belirlenmiştir. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla bilmeyenlere okuma yazma öğreterek, bu sorunu halletmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde tekrar okuryazarlık seferberliğinin başlatıldığını hatırlatan Çakacak, "Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır." diye konuştu.

Okuma yazma bilmeyen vatandaşlara 120 saatlik 1. Kademe Kurs programı uygulanacağını aktaran İl Müdürü Özen de şöyle konuştu:

"Toplam 120 saatlik 1. kademe kursu bitiren vatandaşlarımız, 180 saatlik 2. kademe kursunu tamamlayarak ilkokul diplomasına eş değer 2. Kademe Kurs Bitirme belgesi alır. 2. kademe sınavından başarılı olan ve okuma yazma bilen vatandaşlar Halk Eğitim Merkezlerince oluşturulan sınav komisyonu tarafından 2. kademe sınava tabi tutulurlar. Kazananlar 2. Kademe Kurs Bitirme Belgesi alırlar. Başarılı olamayanlar 2. Kademe kursuna katılırlar."

Valilik toplantı salonundaki oturuma kurul üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Recep Tayyip Erdoğan Özdemir Çakacak Emine Erdoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title