Haberler

Eskişehir'de Kene Seferberliği...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ekipleri'nin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na Neden Olan Kenelerle İlgili Başlattığı Tedbir Amaçlı İlaçlama Çalışmaları Sürüyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri'nin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na neden olan kenelerle ilgili başlattığı tedbir amaçlı ilaçlama çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle Orta Anadolu kentlerinde yaşanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne neden olan kene tehlikesine karşı başlattığı tedbir amaçlı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler Eskişehir'de bulunan halka açık parkları Tarım Bakanlığı'nda onaylı ve insana zarar vermeyen "kene" ilaçları ile ilaçlıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Orhan Köseoğlu "Özellikle piknik alanları, okul bahçeleri, boş arsalar ve hayvancılık yapılan bölgelerdeki ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. İlaçlarımızın insan sağlığına zararı bulunmamaktadır. İlaçlama yaptığımız parklara girilmesinde hiç bir sakınca yok. Vatandaşlarımız şüpheli gördükleri vakaları ve ilaçlanmasını talep ettikleri açık alanları Büyükşehir Belediyesi'nin Alo 153 zabıta hattı ya da sağlık işlerinin 220 42 32'den 259 numaralı dahili telefonuna bildirebilirler" dedi.

(HÖ-İHS) 20.06.2008 16:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title