Haberler

Eskişehir'de "Kemal Sunal" Sergisi

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Türkiye’yi güldüren adam Kemal Sunal’ın 14. ölüm yıldönümü münasebetiyle Eskişehir NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi’nde sergi açıldı.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Türkiye'yi güldüren adam Kemal Sunal'ın 14. ölüm yıldönümü münasebetiyle Eskişehir NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi'nde sergi açıldı.

Mfi Partners tarafından yönetilen NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi'nde, Kemal Sunal'ın film kostümlerinden, aksesuarlarına, özel eşyalarından, film afişlerine ve Gül Sunal'a yazdığı aşk mektuplarına kadar bir çok nostaljik özel parçaların yer aldığı serginin açılışına, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal'ın yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi Müdürü Evren Kırcalı ve usta oyuncu Göksel Kurtay katıldı.

Sergi açılışı esnasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gül Sunal, Kemal Sunal'ı anmak için düzenlenen sergiyi bu yıl Kemal Sunal'ın Eskişehir'deki sevenlerinin sahiplendiğini söyledi. Sergi hakkında bilgi veren Sunal, "Kemal'in yıllarca biriktirmiş olduğu kostümlerini, aksesuarlarını, özel eşyalarını bu sergide sergiliyoruz. Yani Kemal Sunal kendi arşivini kendi yapmış zaten. Biz de onları sevenleriyle buluşturuyoruz. O da izleyicilerin hakikaten çok hoşuna gidiyor. Onunla birlikte zaman geçirmiş gibi hissediyorlar. Çünkü daha önce açılan sergilerdeki anı defterlerine baktığımız zaman bunu net olarak görüyoruz. Onun için de bu sene NeoPlus'ın ev sahipliğinde Eskişehir'deyiz. Kemal'in filmlerde oynamanın dışında yaptığı birçok şey var. Çok iyi bir aile babası olduğunu herkes biliyor. İyi bir evlat, iyi bir vatandaş. En sonunda da gençlere örnek olmak için üniversiteyi bitirdi" dedi.

"DÜNYADA KENDİSİ ÜZERİNE YÜKSEK LİSANS VE MASTER YAPAN TEK AKTÖR OLDUĞU SÖYLENİYOR"

Gül Sunal, "Tiyatro turnelerinden zaman bulamadığı için üniversiteyi bitiremediği için çok içi yanmıştı. Şimdi bizler diplomalarını da sergiliyoruz. Çünkü diplomalarının tadına varamadı. Bir yazıhanesi olup bunları asmak istiyordu" diyerek, Kemal Sunal'ın diplomalarını göstererek üniversite hayatını anlattı. Sunal, "Esas önemli olan onun en çok sevdiği lisans ve yüksek lisans diploması. Dünyada kendisi üzerine yüksek lisans ve master yapan tek aktör olduğu söyleniyor" ifadelerini kullandı.

"KEMAL İÇİN ÖLÜM HAKİKATEN ERKEN OLDU"

"Her ölüm erken diye düşünüyoruz" diyen Gül Sunal, "Bunu hepimiz biliyoruz. Ama Kemal için hakikaten erken oldu. Yapmak istediği çok şey vardı. Biz de ona doyamadık. Çocuklarımın tam yetişme çağında evde babamız olmadı. Onun dışında sevenleri de çok üzüldü ve hala üzülüyorlar. Ağır günler geçirdik tabi. Bundan en çok yara alan Ali oldu. O olay olduğu zaman yanında olduğu için. Kendimizi toparlamamız uzun zaman sürdü. Ama işte "hayat devam ediyor" diye bir laf var. Kemal'in bize verdiği büyük bir güç var ve hala arkamızda. Hala biz ayakta durabiliyorsak, ondan aldığımız güçle durabiliyoruz" diye konuştu.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR SERGİYE EVSAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"

NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi Müdürü Evren Kırcalı ise, NeoPlus Outlet Alışveriş Merkezi olarak bu yıl çok önemli bir sergiye ev sahipliği yaptıklarını aktardı. Kemal Sunal'ın ölümünün 14'üncü yıl dönümü olduğunu hatırlatan Kırcalı, "Bu sebeple Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ile birlikte bir anma sergisi açtık. Sergimizin içerisinde sanatçımızın filmlerinde kullanmış olduğu kostümleri, özel eşyaları, film afişleri ve özellikle eşi Gül Sunal'a yazdığı duygu yüklü mektupları var. Tüm halkımız sergimize davetlidir" şeklinde konuştu.

"KEMAL SUNAL, KOLAY YETİŞTİRİLECEK BİR SANAÇTI DEĞİL"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, Kemal Sunal'ın kolay yetişecek bir sanatçı olmadığına dikkat çekti.

"Çok vakitsiz ve inanın boş yere kaybettiğimiz çok değerli bir sanatçımızdı" ifadelerini kullanan Ataç, şöyle konuştu:

"Dünyada en zor şey insanları güldürmektir. Ağlatmak da zordur ama güldürmek daha zordur. İnsanlar duygusal oldukları için kolay ağlayabilirler ama zor güler. Onun için Kemal Sunal, çok zor bir işi çok kolay yapıyordu. Nur içinde yatsın. Ama hiçbir zaman unutulmayacak."

Serginin, 20 Temmuz'a kadar açık kalacağı bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Sunal Eskişehir Gül Sunal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title