Haberler

Eskişehir'de Görme Engelli Öğrenciye "Keş" Adlı Köpek Kılavuzluk Yapacak

Eskişehir'de görme engelli lise öğrencisine, eğitimli köpek kılavuzluk yapacak. Arkadaşları tarafından alınan "Keş" isimli kılavuz köpekle yaşama daha çok sarılan genç, mutlu olduğunu söyledi.

Tepebaşı Belediyesi'nin kurumsal ortaklık yaptığı "Hünerli Patiler Projesi" ile aktif görev yapan Prof. Dr. Orhan Oğuz Lisesi'nin 3 öğrencisi, aynı okulda okuyan görme engelli arkadaşları Sedat Sasa'ya kılavuzluk yapacak bir çalışma ile özel yetiştirilmiş "Keş" adlı köpeği aldı. 9. sınıf öğrencisi olan görme engelli Sedat Sasa'nın okula gelip gitmesine, dışarıda dolaşmasına köpek yardımcı olacak.

Eskişehir-Bursa karayolu üzerinde bulunan ve 110 köpeğin özel eğitimden geçirilerek yetiştirildiği Doğal Yaşam Merkezi'nde "Keş" adlı köpekle 2 aydır eğitim gören Sasa, ilk başlarda köpekten korktuğunu, daha sonra Keş'e alıştığını belirterek, "Keş'in bana yardımcı olacağına inanıyorum. Bundan yararlanmayı çok istiyorum. Başkasına muhtaç olmadan yaşayacağım için mutluyum. Yollarda çektiğim zorlukları Keş'le aşacağıma inanıyorum" dedi.

(HÖ-MŞ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title