Haberler

Eskişehir'de Fidan Dikimi

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü 2016 ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Eskişehir'de 3 milyon 559 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü 2016 ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Eskişehir'de 3 milyon 559 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2003 yılından bu yana yaklaşık 47 milyon 225 bin dekar alanda 3 milyar 750 milyon adet fidan toprakla buluşturuldu.

Özellikle 2008-2012 yılları arasında uygulanan milli ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde büyük bir ivme kazanan ağaçlandırma faaliyetlerine sonraki yıllarda da hız kesmeden devam edildi.

Bu ağaçlandırma çalışmalarından nasibini fazlasıyla alan Eskişehir'de 62 milyon 640 bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

2003-2016 yılları arasında 1 milyon 7 bin 55 dekar alanda ağaçlandırma çalışmasının gerçekleştirildiği Eskişehir'de geçen yıl ise 3 milyon 559 bin adet fidan dikildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2016 yılında Eskişehir'de ağaçlandırma alanında önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Eskişehir ağaçlandırma çalışmaları bakımından en başarılı illerden olduğunu belirten Eroğlu, "Bugüne kadar sağlanan bu başarıyı bu yıl içinde bekliyoruz. 2017 yılı sonuna kadar 19 bin 748 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yaparak orman varlığımızı korumaya ve yeni fidanlar dikmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki tabiat hepimizin ortak değeridir. Bu değeri koruyup kollamak hepimizin görevidir. Biz Bakanlık olarak vatandaşlarımızı daima bu değere sahip çıkmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title