Haberler

Eskişehir'de Bir Grup, DTP'li Milletvekillerine Destek İçin Basın Açıklaması Yaptı

Eskişehir'de Bir Grup, Basın Açıklaması Yaparak DTP'li Milletvekillerine Destek Verdi.

Eskişehir'de bir grup, basın açıklaması yaparak DTP'li milletvekillerine destek verdi.

Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Emekçi Hareket Partisi ve DTP üyesi olan bir grup, İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde toplanarak, "DTP yalnız değildir" şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Muharrem Demirkıran, 23. Dönem milletvekillerinin bugün yemin ederek görevlerine başlayacağını hatırlatarak, "Şimdi halk tarafından seçilen bağımsız milletvekilleri birleşerek DTP çatısı altında grup oluşturacak. DTP'li milletvekilleri ve oluşturulan grup üzerinde ilk günden

itibaren psikolojik baskı kuruldu. Sabahat Tuncel'i cezaevine gönderme tehdidi, 'Bildiğiniz diller nedir?' sorusuna Türkçe cevap verilmesi gibi her gün bir konunun gündeme getirilmesi, planlı yürütülen bir saldırıdır ve bunlar devam edecektir. Cumhurbaşkanı, DTP'li grupla görüşmeyerek daha baştan Meclis'e giren halk iradesini dışladı. Onların Meclis'in istenmeyenleri muamelesi görecekleri şimdiden ortaya çıkmış bir gerçektir" iddialarında bulundu.

Grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

(OÖ-MŞ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title