Haberler

Eskişehir'de "Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" etkinlik programı belli oldu

Güncelleme:

Eskişehir'de "1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Eskişehir'de "1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İl Ambulans Servisinden yapılan açıklamada, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin, sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğu belirtilerek, Türkiye'nin hastane öncesi acil sağlık hizmetleri konusunda Avrupa'da ve dünyada örnek gösterilen bir ülke olduğu bildirildi.

Eskişehir'de 2002 yılından bugüne ambulans sayısı, acil sağlık hizmetleri istasyonu sayısı, ambulans ile ulaşılan vaka sayısı anlamında ülkenin tamamında olduğu gibi ciddi bir gelişme kaydedildiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehir İl Ambulans Servisi olarak, 2002 yılında kentte 6 ambulans, 7 acil sağlık hizmetleri istasyonu ile 6 bin hastaya ulaşılabiliyorken, 2017 yılına gelindiğinde 58 bin hastaya, 27 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve 47 ambulans ile hizmet verilmekteydi. 2020 yılı sona ererken ise 38 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 1 komuta kontrol merkezi ve 58 ambulansı ile yaklaşık 65 bin hastaya hizmet sunulmaktadır. Eskişehir genelinde 2017 yılında hastalarımıza 6,5 dakika gibi bir sürede ulaşabiliyorken, bugün itibarıyla Kovid-19 koruyucu önlemleri dahil hastalarımıza ortalama 4,5 dakika içinde ulaşılıyor."

Açıklamada, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nın vatandaşların özellikle 112'yi doğru kullanımı ve şehre daha doğru ve kaliteli, hizmetin sağlanması amacıyla planlandığı duyurularak, bu amaç doğrultusunda paydaş kurumlarla iş birliği yapıldığı ve hafta boyunca toplamda 500 bin kişiye ulaşacak şekilde bilgilendirme kısa mesaj sisteminin harekete geçirildiği aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Aralık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title