Haberler

Eskişehir'de 11 Tesisin Temel Atma Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu şöyle söylüyor: Yeni getirilen sistemde cumhurbaşkanı başka partiden olursa, başbakan başka partiden olursa, geçmişte olduğu gibi muazzam bir sürtüşme olur.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu şöyle söylüyor: Yeni getirilen sistemde cumhurbaşkanı başka partiden olursa, başbakan başka partiden olursa, geçmişte olduğu gibi muazzam bir sürtüşme olur. Kavga olur ne olacak.' Dedim ki okumamış. Afyonkarahisar'a gelsin, termal otelde dinlensin, biraz faydası olur. 'Sabun, kese de bedava' diye söyledim." dedi.

Bakan Eroğlu, Eskişehir'de Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 11 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının Türkiye için bir milat olacağını kaydetti.

Hızlı kararların verileceği, işlerin sümen altı olmayacağını ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Evet denilmesi halinde, yeni anayasa değişikliğiyle, yeni sistemle çok başlılıktan, hızlı karar veren sisteme geçiliyor. 16 Nisan'daki halk oylamasında Türkiye'nin özellikle daha büyümesi, gelişmesi, 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için kararımız evet olacak. Bunu biz nefsimiz için istemiyoruz, bu herhangi bir kişi için de değil, Sayın Başbakanımız ne dedi? 'Bu sistem Erdoğan için değil her doğan için' dedi. Aslında Cumhurbaşkanımız şu anda fedakarlık yapıyor. Neden? Mevcut sistemde cumhurbaşkanının o kadar sınırsız yetkisi var ki, hiçbir sorumluluğu yok. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle milletimizin geleceği, devletimizin bekası ve Türkiye'nin istiklali ve istikbali için böyle bir sistem değişikliğinin şart olduğunu söyledi. Neticede MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakan Binali Yıldırım bir araya geldi, 18 maddelik bir anaya değişikliği yaptı. Milletin önüne halk oylaması için sunuldu. Artık diyoruz ki, söz de karar da milletindir. İnşallah millet, istikrardan yana oyunu kullanacaktır. Bazıları diyor ki 'Bu rejim meselesidir, tek adam' diyor. Rejim değişmiyor sadece yönetim sistemi değişiyor. Bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir."

"Bundan sonra kavga olmasın diye bu sistemi getiriyoruz"

Anayasa değişikliği paketini muhalefetin iyi okuması gerektiğini anlatan Eroğlu, "Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu şöyle söylüyor: Yeni getirilen sistemde cumhurbaşkanı başka partiden olursa, başbakan başka partiden olursa, geçmişte olduğu gibi muazzam bir sürtüşme olur. Kavga olur ne olacak.' Dedim ki okumamış. Afyonkarahisar'a gelsin, termal otelde dinlensin, biraz faydası olur. 'Sabun, kese de bedava' diye söyledim. Biz zaten kavga olduğu için onu getirdik. Geçmiş dönemde, merhum Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer kavga etti, bir anayasa kitapçığı fırlatıldı ve bir gecelik faizler yüzde 7 bin 500'e fırladı. 22 banka battı. Bundan sonra kavga olmasın diye bu sistemi getiriyoruz." yorumunu yaptı.

Eskişehir'e yapılan yatırımlar

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da sadece son 3 yılda Eskişehir'e eğitimden sağlığa, turizmden enerjiye, ulaştırmadan savunmaya ve diğer kamu hizmetlerine olmak üzere toplamda 2 milyar liradan fazla yatırım yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 17 Mart'ta, 49 tesis, proje ve işi Eskişehir'e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"24 Mart'ta ise hükümetimizin Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Eskişehirli genç çiftçilerimize 960 küçükbaş hayvan dağıttık. Bugün de Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun teşrifleriyle 11 büyük projenin temelini atıyoruz. Eskişehirimize bu kapsamda Sarıcakaya Laçin Barajı'nı, Gündüzler Barajı'nı, Gürsöğüt 1 ve 2 barajlarını kazandırarak Eskişehirli çiftçimizin sulama sorununu büyük ölçüde gideriyoruz. Ayrıca Gürsöğüt 1 ve 2 barajımız, hidroelektrik santralı olarak hizmet verecek ve Eskişehirimizin enerji ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca 5 köy ve mahallemizde taşkın koruma önlemi alıyoruz. Beyazaltın, Dereköy, Güreş, Büğdüz olmak üzere 4 sulama göletimizin çalışmalarına başlıyoruz. Orman koruma, işletmecilik, yangınla mücadele, ormanlık alanların artırılması, orman köylülerimizin desteklenmesi için birçok işin temelini yine bugün hep birlikte atıyoruz. Temelini attığımız tesislerin ve işlerin Eskişehirimize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, başta bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere yapılan işlerde, gerçekleştirilen projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından 11 tesisin temel atma töreni yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title