Haberler

Eskişehir: Chp Genel Başkan Yardımcısı Selvi'nin Basın Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, 3-5 kişinin yapay diyaloglarıyla solda birliğin sağlanmasının zor olduğunu belirterek, "Niyetler iyi, amaçlar farklı olabilir ama pratikte yaşadıklarımız yeni kafa karışıklarına, Türkiye'nin bu hale gelmesine neden olanlara prim verecek bir noktaya gitmemelidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, 3-5 kişinin yapay diyaloglarıyla solda birliğin sağlanmasının zor olduğunu belirterek, "Niyetler iyi, amaçlar farklı olabilir ama pratikte yaşadıklarımız yeni kafa karışıklarına, Türkiye'nin bu hale gelmesine neden olanlara prim verecek bir noktaya gitmemelidir" dedi.

Selvi, partisinin Eskişehir il binasında Eskişehir Milletvekilleri Mehmet Vedat Yücesan ve Mehmet Ali Arıkan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, sözlerine 13 yıl önce Sivas'taki Madımak olayını anarak başladı. Daha sonra hükümeti eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Cevdet Selvi, AK Parti'nin iktidar olmanın avantajını istismar ederek, ülkede kaygı duyulan huzursuzluk ve gerginlik ortamı oluşturduğunu iddia etti. Selvi, "Irak'ta, Filistin'de yaşanan olaylar ve Türkiye'deki terör olayları, halkın daha fazla üzülmesine sebep olmaktadır. Sosyal hayatta her gün cinayetin, hırsızlığın, gaspın arttığı, insanların can güvenliğinin tehdit edildiği ibretle izlenmektedir. Sahipsiz çocuklar ihmal edilmekte, devlet anayasayla verilen görevi, iktidar kendi sorumluluğunu yerine getiremez hale geldi. 3.5 yıldır topluma yapay olarak gösterilen tablolar, tam tersine sonuç verdi. Dolar, döviz alabildiğine yükseldi, Türkiye benzinde dünyanın en pahalı ülkelerinden biri haline geldi. İlaca her ay yüzde 5 zam yapılacak hale gelindi. İşsizliği ve yoksulluğu aşacak yönde parmakla gösterilecek bir gelişmeye şahit olunmadı. Bu olumsuzlukların bir an önce aşılması konusunda yurttaşlarımız artık, o birliği ve beraberliği, bir an önce sandığın gelmesi ve bu sorunlardan kurtulma doğrultusunda iradesini, tercihini açık seçik kullanacaktır" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Cevdet Selvi, solda birlik arayışlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"İyi yönetilmeyen bir ülkede çeşitli arayışlar olacaktır, doğaldır. Bunların bir kısmının da yararı vardır. Ama bu son girişimlerin beklenilen sonucu vermeyeceği şeklinde yaygın bir kanaat ortaya çıktı. Bugüne kadar özellikle 12 Eylül'den sonra demokrasinin askıya alınması, partilerin kapatılması, anayasanın değiştirilmesinin ardından Türkiye'de sağlıklı, istikrarlı, bütünlükçü bir siyasetin yaşanmadığını görüyoruz. Bunların yansımasıdır. Maalesef bunlar toparlanacaktır. Solda birlik, Türkiye'de birlik, bunu net bir şekilde söyledik. Türkiye'deki bu olumsuzluğu sağcısı da solcusu da gördü. Laik Cumhuriyet'e, onun kazanımlarına, birimlerine, ülkesine, bütünlüğe sahip çıkan, yüreğinde Türkiye'nin sahibi olduğunu hisseden bütün insanların biraraya gelerek bunu çözeceğine inanıyoruz. Yukarıda 3-5 kişinin yaptığı anlaşmalarla birliğin sağlanmasının zor olduğunu bir kere daha görüldü. Bugüne kadar özellikle 12 Eylül'den sonra bu girişimler çok sürdü ama ne yazık ki istenilen sonucu vermedi. Ben bu çalışma ve çabaları da ülkenin bu kritik, sıkıntılı ortamında yarar yerine zarar getirecek bir duruma gelmemesini gönülden arzu ediyorum. Niyetler iyi, amaçlar farklı olabilir. Ama pratikte yaşadıklarımız yeni kafa karışıklarına, Türkiye'nin bu hale gelmesine neden olanlara prim verecek bir noktaya gitmemelidir. Her şey bir gerçek, uygulanabilir, sürdürülebilir bir yönü olduğu gibi yapay bir takım gelişmeler, diyaloglar tabi ki istenilen sonucu vermiyor. Giderek zarar veren bir noktaya gelmesin. Çalışmalar da herhalde bir müddet daha devam eder. Gelişmeleri yakından izliyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, sözünü ettiği birlik ve beraberliğin partisinin Eskişehir İl Örgütü'nde olup olmadığı şeklindeki soru üzerine ise, "Kesinlikle olmalıdır, olacaktır. Bana göre gayet tabi vardır. Siyaset öyle kolay bir şey değil. Dikkat ederseniz, hele sorunlu ülkelerde en tabandan, en üstüne kadar bir arayış, bir sıkıntı zaman zaman yaşanır. Parti tüzüğünde herkesin sorumluluğu, görevi, yetkisi var. Bu çerçevede elbette yararlı çalışmalar yapacaklar. Ben bunun aksini düşünmek bile istemiyorum. Bu görevi ve sorumluluğu alanlar; gerekli çalışmayı, anlayışı, hoşgörüyü, birlikteliği sağlamak durumundalar. Bunun da sağlanacağına inanıyorum. Bu ayrıntıda Eskişehir'i rahatsız edecek bir davranışın olmaması gerektiğini, herkes kendi vicdanında gayet iyi değerlendirir, sağlıklı çözüm bulunur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title