Haberler

Eskişehir: Banka Kredisiyle Bestelediği Türküyü Cd'ye Kaydettiren Öğretmenin Göz Yaşları

Eskişehir'de, Matematiği Sevdirmek Maksadıyla Bestelediği Türküyü Bankadan Kredi Çekerek, Müzik Eşliğinde Cd'ye Kaydettiren Sınıf Öğretmeni Necip Güven, Türküsünün Tanıtımında Göz Yaşlarına Boğuldu.

Eskişehir'de, matematiği sevdirmek maksadıyla bestelediği türküyü bankadan kredi çekerek, müzik eşliğinde CD'ye kaydettiren sınıf öğretmeni Necip Güven, türküsünün tanıtımında göz yaşlarına boğuldu.

"Matematikle Barışıyorum" adlı kitabın yazarı olan, matematiği sevdirmek amacıyla daha önce "Süper Çocuklar" adlı şarkı da besteleyen Eskişehir Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Necip Güven, son eseri olan Silkiniş Türküsü'nü, düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Matematikteki sıkıntıların aşılmasıyla, tüm meselelerin hallolacağını savunan Güven, "Ben ne bir şairim, ne de bir bestekar. Yalnız atalarımız 'dert ağlatır, aşk söyletir' demiş. Şu an kamuoyuna sunduğum çalışmanın hikayesi, 2003 yılının Mayıs aylarına dayanıyor. Bir eğitimci olarak mevcut durumu kabullenmem mümkün değildi. Türk insanı tarihte bir çok güçlüğü aşmıştı, bundan sonra da aşacaktır. Yaşadığım bu duygu seli zamanla Silkiniş Türküsü'ne dönüştü. Ama ümitsiz değilim. Tüm kalbimle Türk çocuklarının ve gençlerinin bu silkinişi başaracağına inanıyorum ve haydi Türkiye'm, silkinmenin zamanı geldi, geçiyor bile diyorum. Artık, çocuklarımız ve torunlarımız aynı acıları yaşamayacak" dedi.

Bankadan kredi çekmek zorunda kaldığını anlatan Necip Güven, sözünü yazıp, bestelediği Silkiniş Türküsü çalışmasında kendisine destek olan müzik asistanı Mustafa Çallı ile yardımcıları Hakan Akalın, Erkan Eke ve Erdinç Küçükkaya'ya da teşekkür etti.

Bu sene emekli olup, matematikle ilgili problemin çocuklarda olmadığını, eğitim sisteminin yanlış olduğunu anlatacağını ifade eden Güven, türküsünü dinlerken göz yaşlarına hakim olamadı.

"SİLKİNİŞ TÜRKÜSÜ

Silkinmenin zamanı

Geldi, geçiyor bile

Hasretimiz bitecek

Hem bülbüle, hem güle

(Nakarat)

Haydi, haydi Türkiyem

Ayağa kalk Türkiyem

Matematikte, fende

Yerini al Türkiyem

Hem bilimde, hem fende

Yerini al Türkiyem

Kış mevsimi bitecek

Yine bahar gelecek

Ağlayan tüm gönüller

Senle tekrar gülecek

Önündeki engeller

Sen istersen yok olur

Pes etmeyip yürürsen

Yeni dünya kurulur".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title