Haberler

Eskişehir: Bakan Koç Eskişehir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Dış Ülkelerde Açılması Planlanan Türk Kültür Merkezleri'nin Dünyaya İlanını, 6 Mayıs'ta Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'nde Büyükelçiler ve Misyon Temsilcilerinin de Davet Edilebileceği Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri'nde Gerçekleştirebileceklerini Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, dış ülkelerde açılması planlanan Türk Kültür Merkezleri'nin dünyaya ilanını, 6 Mayıs'ta Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'nde büyükelçiler ve misyon temsilcilerinin de davet edilebileceği Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri'nde gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Bakan Koç, beraberindeki bir heyetle Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'ne bağlı Yunus Emre Beldesi'ne gelerek, büyük mutasavvıf ve halk şairi Yunus Emre'nin birinci, ikinci kabirleri ile türbesine ziyaret gerçekleştirdi ve dua etti. Kabirler ve türbe hakkında Külliye İmam Hatibi İhsan Akkurt'tan bilgi alan Atilla Koç, Yunus Emre'nin naaşının ikinci kabrinden alınmasını makul karşılamadığını açıkladı. Daha sonra Yunus Emre Kültür Evi'nde Yunus Emre Belediye Başkanı İsmail Hakkı Yavuz'dan brifing alan Bakan Koç'tan; AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan, Fahri Keskin ve Muharrem Tozçöken, 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası'nın devlet töreniyle kutlanmasını istedi.

Beldeye kütüphane ve oratoryum yapılması, ayrıca Yunus Emre'nin birinci kabrini de içine alacak şekilde çevre düzenlemesinin şart olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 6-10 Mayıs'ta beldede gerçekleştirilen geleneksel Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri'ni, Bakanlar Kurulu ya da kendi bakanlıkları nezdinde düzenleyebileceklerini belirtti. Koç, dış ülkelerde açmayı ve "Yunus Emre" adını vermeyi düşündükleri Türk Kültür Merkezleri'nin, yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini kaydederek, "Büyükelçileri ve misyon temsilcilerini 6 Mayıs'ta burada düzenleyeceğimiz törenlere davet edip, Türk Kültür Merkezleri'ni buradan dünyaya ilan edebiliriz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen ise, Eskişehirliler'in Yunus Emre'ye gerektiği gibi sahip çıkmadığını savunarak, "Buraya bugün feryat, figan koparmaya geldik. Eskişehirliler, Konya'nın Mevlana'ya, Nevşehir'in Hacı Bektaş-ı Veli'ye sahip çıktığı gibi Yunus Emre'ye sahip çıkmalı. Belki buraya yılda 20-30 bin kişi geliyor. Ancak, bu sayının 2-3 katı olması lazım. Eskişehir, sanayide geldiği iyi konuma, kültür ve turizmde gelemedi. Eskişehir'in bu alanda çok ciddi bir adım atması lazım" diye konuştu.

Bakan Atilla Koç, ardından belediyede iftar yemeğine katıldıktan sonra Ankara'ya hareket etti.

Bakan Koç'un belde ziyaretine, Müsteşar Yardımcıları Mustafa Büyük, Hikmet Koçtıghan, bakanlığın Araştırma Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, CHP Eskişehir Milletvekili Mehmet Ali Arıkan, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve çok sayıda yetkili eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title