Haberler

Eskişehir Bakan Avcı, Eskişehir'de Şehitliği Ziyaret Etti

Bakan Avcı, Eskişehir'de şehitliği ziyaret ettiKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'deki Hava ve Kanlıpınar şehitliklerini ziyaret etti.

Bakan Avcı, Eskişehir'de şehitliği ziyaret etti

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'deki Hava ve Kanlıpınar şehitliklerini ziyaret etti. Şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakan Bakan Avcı, "15 Temmuz'da fırsatını bulurlarsa neler yapabileceklerini, nasıl acımasız olabileceklerini, nasıl gözü dönmüş olduklarını hep beraber gördük. Onun için Allah, devlete, millete zeval vermesin" dedi.

'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de ilk olarak Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği ziyaret edildi. Ziyarete Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.

İl Müftüsü Bekir Gerek'in ettirdiği duadan sonra bakan Nabi Avcı şehitlikteki anı defteri imzaladı ardında şehitlerin mezarlarını ziyaret edip kırmızı karanfil bıraktı. Avcı Hava Şehitliği çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vatan için, millet için, iyi bir devlet için karada, denizde, havada, terörle mücadelede, 15 Temmuz'da canlarını feda eden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledik. Onların açtığı bu yolla inşallah Türkiye, ilelebet bağımsız, güçlü devlet olarak varlığını sürdürecek. Milletimiz de aynı şekilde. Allah, devlete, millete zeval vermesin. Allah, iç ve dış düşmanlara fırsat vermesin. İşte 15 Temmuz'da fırsatını bulurlarsa neler yapabileceklerini, nasıl acımasız olabileceklerini, nasıl gözü dönmüş olduklarını hep beraber gördük. Onun için Allah, devlete, millete zeval vermesin, milletimizin ferasetini arttırsın."

Bakan Avcı, bir soru üzerine 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak için etkinliklerin yapıldığını belirterek, "Bu millet unutmaz. Millet, kendisine yapılan iyiliği de kendisine yapılan kötülüğü de unutmaz" dedi.

Bakan Avcı ve beraberindekiler daha sonra Eskişehir-Ankara karayolu üzerindeki Kanlıpınar Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada okunan duanın ardından Avcı, şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. Avcı, yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Türkiye'nin her yerindeki bütün şehitliklerde şehitlere minnet, şükran sunmak, rahmet dilemek, şehitlerin huzurunda vatanın ve milletin selameti için dua etmek için toplanıldı. Eskişehir'de de birlik ve beraberlik içerisinde, 15 Temmuz'daki alçak girişime karşı nasıl bir milli direniş, şuur içinde olunduğu gösterildi. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hangi kılık altında gelirse gelsin, kendini nasıl göstermek isterse istesin, vatan ve millet düşmanlarına, din ve devlet düşmanlarına karşı birlikte nasıl mücadele edeceğimizin sembolik bir ifadesi olarak şehitliklerimizi ziyaret ettik. Allah bütün şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Allah birliğimizi, beraberliğimiz ve kardeşliğimizi muhafaza buyursun."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özdemir Çakacak Eskişehir Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title