Haberler

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve Kardeş Derneklerinden Afrin Harekatı'na Destek

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ile 'Kardeş' dernek olan Bakü' deki "Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım İçtimai Birliği" ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bakü'deki Türkiye'nin Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Erkan Özoral'ı ziyaret edenek Türkiye'nin Afrin harekatı'na desteklerini ilettiler.

Çeyrek asırdır Ermeni terörü ve Ermeni işgaliyle mücadele veren Azerbaycan Türkleri, Türkiye'nin başlattığı terörle mücadelesinde, her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu, Bakü'deki, Türkiye'nin Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Erkan Özoral'a ilettiler. Bakü'de faaliyet gösteren 'Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım İçtimai Birliği' Başkanı Rada Abbas, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ile 'Kardeş' derneğiz. Biz, Bakü'deki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte, Bakü'deki Türkiye'nin Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Erkan Özoral'ı makamında ziyaret ettik ve Türkiye'nin terörle mücadelesine destek amaçlı, Afrin Harekatı'na desteklerimizi bildirdik. Ermenilerin, 1905 yılında Azerbaycan Türklüğüne karşı başlattıkları soykırım politikası, 1915, 1918, 1920, 1948, 1952 ve son olarak 1988 yılından günümüze kadar, devam etmektedir. Yüz binlerce soydaşımız ermeni vahşetinin ve terörünün kurbanı olmuş, vahşicesine katledilmişlerdir. Azerbaycan'nın tarihi toprakları olan Karabağ, 1988 yılından günümüze kadar işgal altındadır ve Azerbaycan Türkleri, Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşacağı günü hasretle beklemektedir. Bizler Karabağ savaşında savaşmış Azerbaycanlılar olarak, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğumuzu, Türkiye'nin haklı davasında her zaman canımızı dahi feda etmeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz" diye ifade etti.

Büyükelçi Erkan Özoral da, kardeş desteğinden her daim memnun olduklarını dile getirdi ve ziyarete katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.

Bakü'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bakü'deki Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliği aracılığıyla, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, destek mektubu gönderdiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eskişehir Karabağ Afrin Bakü Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title