Haberler

Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Pilotaj Bölümü'ne 10 Öğrenci Alacak

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj Bölümü'ne, ön kayıt ve özel yetenek sınavıyla 10 öğrenci alacağını açıkladı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj Bölümü'ne, ön kayıt ve özel yetenek sınavıyla 10 öğrenci alacağını açıkladı.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, eğitim süresi 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl olan Pilotaj Bölümü'ne, ön kayıt için 2006 ÖSS-SÖZ 1, ÖSS-SAY 1, ÖSS-EA 1 ve ÖSS-Dil puan türlerinin en az birinden ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmeden 195 bin ya da daha fazla puan almış olan lise ve dengi okul çıkışlılar başvurabilecek. Bir fakülte ya da yüksek okula yerleştirilmiş olanlar da ön kayıt için başvurabilecek. Adaylarda aranan koşulların, Hava Harp Okulu öğrenci seçme uçuşlarından ya da başka bir kamu ve özel sivil hava kurumları uçuş eğitiminde başarısızlık, disiplinsizlik, hava hastalığı, başarısız olacağını anlayıp dilekçe vermek gibi sebeplerden dolayı uçuştan ayrılmış olmaması, 1 Ocak 1982 doğumlu veya daha küçük yaşta olması, dilinde pelteklik ve gizli kekemelik, işitme kaybı, renk körlüğü gibi sağlık sorunları bulunmaması ve en az 1.65 metre, en çok 1.90 metre boyunda olması gerektiği bildirildi.

2005-ÖSYS'de, ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucuyla örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarıyla ilgili katsayılarının yarıya düşürüleceği bildirildi. Sınavsız geçişle meslek yüksek okulları ya da açık öğretim kontenjanı bulunmayan programlara 2005-ÖSYS'de yerleştirilen adaylara, bu kuralın uygulanmayacağı kaydedildi.

Ön kayıtlar, 22-23 ve 24 Ağustos tarihlerinde AÜ'nün İki Eylül Kampusü'ndeki Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nda yapılacak. Bu tarihlerde ön kayıtlarını yaptıran adaylar, deneme uçuşlarını da kapsayan seçmelere alınacak. Kesin kayıt tarihleri, sınav sonuçlarıyla birlikte ilan edilecek. Posta yoluyla yapılacak müracaatların kabul edilmeyeceği açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title