Haberler

Eskişehir: Alman Heyetten Eto Başkanı Sarar'a Ziyaret

Almanya'dan Eğitim İşbirliği İçin Kente Gelen Okul Yöneticilerinden Oluşan Bir Heyet, Eskişehir Ticaret Odası (Eto) Başkanı Cemalettin Sarar'ı Ziyaret Etti.

Almanya'dan eğitim işbirliği için kente gelen okul yöneticilerinden oluşan bir heyet, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar'ı ziyaret etti.

Avrupa Birliği (AB) hibe programlarından "Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı" çerçevesinde Eskişehir'e gelen işitme özürlülere mesleki eğitim veren okulun müdiresi Heidemarie Kleinöder, işitme özürlüleri okulunda bölüm şefliği yapan Wolfgang Kleinöder, korrdinatörler Sonja Gnueg ve Barbel Wegener, imalat ve projelendirme bölüm şefi Albrecht Kausch, teknik bölüm şef yardımcısı ve proje sorumlusu Gerd Borsdorf ile Eskişehir Atatürk Anadolu Meslek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Kabadayı, ETO Başkanı Cemalettin Sarar'ı ziyaret etti. Kabadayı, mesleki eğitim gören öğrencilerin Almanya'da ve Türkiye'de karşılıklı staj yapılmasının sağlanması hususunda Eskişehir'de bulunan oda, üniversite ve sivil toplum örgütlerinden destek almayı hedeflediklerini söyledi.

Ticaret Odası Başkanı Sarar ise, eğitim ve öğretime büyük destek verdiklerini ifade ederek, "Bu projenin amacı gerçekten çok güzel. AB'ye girme sürecinde böylesi çalışmaların yapılması, Avrupa ülkelerinin bizi yakından tanımalarına ve ülkemizde yapılan ilerlemelere tanık olmaları bakımından oldukça kayda değer bir çalışmadır. Başta işitme engelli öğrenciler olmak üzere, tüm engelli öğrencilerin iş hayatına katılmalarını sağlayacak olan bu tür projeleri desteklemek gerekmektedir. Biz de üzerimize düşen görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya hazırız" dedi.

Cemalettin Sarar, ziyaret sonunda Okul Müdürü Sırrı Kabadayı ve Almanya'dan gelen okul yöneticilerine kabartmalı Yunus Emre heykeli hediye etti.

(OÖ-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title