Haberler

Eskişehir: 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda Komuta Devir-teslimi Yapıldı

Eskişehir'de, 1. Hava Kuvveti ve 6. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Korgeneral Atalay Efeer görevini, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in de katıldığı törenle Korgeneral Bilgin Balanlı'ya teslim etti. Korgeneral Balanlı, Türk Hava Kuvvetleri'nin harekat ortamına uzay boyutunu da ekleyeceğini ve uzayda da söz sahibi olacağını söyledi.

Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan komuta devir-teslim töreni; komutanlığın tarihçesi, Korgeneral Atalay Efeer'in özgeçmişi ve emeklilik onayının okunmasıyla devam etti. Ardından veda konuşmasını gerçekleştiren, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde bulunan çeşitli tip uçaklarda toplam 4 bin 353 uçuş saati bulunan Atalay Efeer; NATO tatbikatları kapsamında Almanya, Hollanda, Danimarka, Ürdün ve diğer ülkelerde Türk Hava Kuvvetleri'nin başarı ile temsil edildiğini belirterek, "1. Hava Kuvveti, bugün yüksek eğitim seviyesi, morali ve mevcut imkan ve kabiliyeti ile bölgesinde düşmanlarımızın kötü niyetlerine caydırıcı bir unsur ve çok büyük bir güçtür. Birliklerimiz için genç pilotları yetiştirme eğitimine başarı ile devam edildi. Ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri ve İtalyan pilotlarına da harbe hazırlık ve harbe hazırlığın devamı eğitimleri verilerek, eğitim satan Hava Kuvvetleri olma özelliğimiz geliştirilerek devam etti. Son olarak Baltık Ülkeleri Hava Polisliği görevi 4 ay süreyle başarıyla icra edildi. Teknolojide, harp silah araçlarında ve bu silahların kullanıldığı harekat ortamlarındaki olağanüstü gelişmeler, harekatın gece de gündüz gibi yapılması ihtiyacını zorunlu kılmaktadır. Bu sebeple gece uçuşlarına ayrı bir önem verildi ve gece harekatını kolaylaştıracak teçhizat ile birlikte eğitimi de ilgili filolarımıza kazandırıldı" diye konuştu.

"KORGENERAL BALANLI, KOMUTANLIK FORSU VE ŞİLDİNİ EFEER'E VERDİ"

2 yıldır 1. Hava Kuvveti ve 6. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı görevinde bulunan ve Yüksek Askeri Şura kararlarıyla emekliye ayrılan Efeer, görevini Korgeneral Balanlı'ya devretmekten de büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Korgeneral Atalay Efeer'e konuşmasından sonra NATO Hava Unsur Komutanlığı adına Korgeneral Edvardo Zamarıpa, bir şilt takdim etti. Korgeneral Bilgin Balanlı da, komutanlık forsu ve şildini Efeer'e verdi.

Özgeçmişi ve atama emrinin okunmasından sonra konuşan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'ndan 1. Hava Kuvveti ve 6. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı'na atanan Korgeneral Bilgin Balanlı ise, NATO'nun ve bölgesinin en önemli vurucu güç unsurlarından 1. Hava Kuvveti Komutanlığı ile 6. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı'nı Korgeneral Atalay Efeer'den devralmanın kendisi için bir şans olduğuna inandığını belirtti. Balanlı, çağın en modern silah ve sistemleri ile donatılan Türk Hava Kuvvetleri'nin, gerek bölgesinde gerek bulunduğu coğrafyadan çok uzaklarda başarı ile yerine getirdiği görevlerle, ülke çıkarlarının gerektirdiği her yerde, etkinlikle varlık gösterebileceğini ve ülke politikalarının gerçekleştirilmesinde, öncelikli güç olduğunu ifade etti. Bu stratejik gücün, çağın anlayışına uygun olarak yenilenmesi ve özellikle eğitimli ve nitelikli insan unsurunun en üst seviyeye çıkarılmasının büyük önem arz ettiğini kaydeden Korgeneral Bilgin Balanlı, "Bu bakımdan, eğitim, doktrin, teşkilat ve lojistik alanlarda, geleceğin hava ve uzay gücünün temel yapı taşları oluşmaya başladı. Bu güç, HİK, A400M ve JSF gibi en modern silah sistemiyle donatılacak, dünyanın çeşitli bölgelerinde icra edilecek müşterek ve müttefik harekatın asli unsuru olacak, arama-kurtarma, yangınla mücadele ve terörle mücadele gibi değişik yaklaşım ve konseptler gerektiren görevlerde kullanılacak, uzaya konuşlandıracağı platformlarla, harekat ortamına uzay boyutunu da ekleyecek ve uzayda da söz sahibi olacaktır. İnanıyorum ki, yeni doktrinler, sürekli eğitim modeli ve bunlara bağlı olarak gerçekleştirdiğimiz teşkilat düzenlemeleri, Türk Hava Kuvvetleri'ni, bölgesinde ve NATO'da örnek bir düzeye getirecek ve havacılık mesleğindeki başarının en kritik unsuru olan personelimizin, emsallerinin ötesinde bir konuma ulaşmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Balanlı'nın konuşmasının ardından 1. Hava Kuvveti Komutanlığı flamasının devir-teslimi gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de emekliye ayrılan Atalay Efeer'e şilt verdi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, CHP Eskişehir Milletvekili Vedat Yücesan ile yerli ve yabancı subaylar ile çok sayıda yetkilinin katıldığı tören, geçit merasimiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title