Haberler

Eskicilik Yaparak Geçimini Sağlayan Vatandaşa 3 Bin YTL'lik Su Faturası Şoku

Çorum'da Eskicilik Yaparak Geçimini Sağlamaya Çalışan Vatandaşa Belediye Tarafından 2 Bin 480 YTL'lik Su Faturası Gönderildi.

Çorum'da eskicilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşa belediye tarafından 2 bin 480 YTL'lik su faturası gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Kale Mahallesi 2. Zafer Sokak Şener Evleri A Blokta oturan Seydi Atmaca isimli kişiye Belediye Su İşleri Müdürlüğü tarafından Ocak ayında 2 bin 480 YTL'lik su faturası gönderildi. Yüksek meblağlı fatura karşısında adeta şok olan Atmaca, belediyeye itirazda bulundu, ancak aradan geçen 3 aylık süreç içerisinde herhangi bir düzeltme yapmayan belediye, Seydi Atmaca'ya borcunu ödemediği için yeni bir fatura daha gönderdi. Eski borcu olan 2 bin 480 YTL'lik borca yasal faiz 691.78 YTL eklenerek 3 bin 140 YTL olarak ödenmesi istendi. Tüm şikayet ve isteklerine rağmen Belediyenin parayı tahsil etmek istemesi üzerine çılgına dönün vatandaş belediyeyi valiliğe şikayet etti.

Vali Yardımcısı Murat Soylu başkanlığında yapılan halk günü toplantısına katılan Seydi Atmaca, kendisine belediye tarafından yüklü fatura geldiğini ve bu faturayı kendisinin ödemesinin mümkün olmadığını belirterek şikayette bulundu.

Seydi Atmaca, "Ben eski eşya toplayarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Belediye bana iki aylık su faturası olarak 2 bin 480 YTL'lik su faturası gönderdi. Ben inşaat falan yapmıyorum, bir hata oluşmuş ancak kimse bu hatayı üstlenmek istemiyor. Üç aydır ancak bana borcu ödemem konusunda tebligatlar yapılıyor. İtiraz ettik, yine bana faiz eklenerek yeni bir fatura gönderilmiş, mağdurum, belediyenin bu yanlışlığını düzeltilmesini istiyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Murat Soylu, durumu belediye bildirileceğini ve yapılan yanlışlığın olup olmadığı araştırılacağını belirtirken, belediye ise vatandaşın itirazı üzerine su sayacının Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü ekipleri tarafından söküldüğü ve yeniden takıldığını ve teknik incelemelerin yapıldığını, yapılacak araştırmalar sonucunda yapılan herhangi bir yanlışlık varsa düzeltileceği bildirildi.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title