Haberler

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, daha önce itirafçı olarak etkin pişmanlıktan yararlanan ve tahliye olan eski Danıştay Üyesi Hamza Eyidemir hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Eyidemir ve avukatı katıldı.

Duruşmada sanık Eyidemir hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın örgüt toplantılarına katıldığı, örgütün HSYK'de etkin olmasının ardından Danıştaya seçilmesine karar verilen isimler arasında bulunduğu, üye seçildikten sonra da örgüt faaliyetlerine devam ettiği anlatıldı. İddianamede ayrıca sanığın, örgütün sivil imamlarıyla bir araya geldiği, örgüt talimatıyla YARSAV'a üye olduğu, örgüt hiyerarşisi içinde örgütün stratejisi, faaliyetleri doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Eyidemir, usul yönünden itirazlarını dile getirdi.

Anayasaya göre, kimsenin kanunen tabi olduğu mahkeme dışında bir merci önünde yargılanamayacağını ifade eden Eyidemir, aksi bir durumun tabii hakimlik ilkesine aykırı olacağını savundu.

Atılı suç tarihinde hakim olarak görev yaptığını dile getiren Eyidemir, hakkındaki yargılamada Yargıtay Ceza Genel Kurulunun görevli olduğunu, genel soruşturma hükümlerinin uygulanması için gerekli olan ağır cezalık suçüstü halinin kendisi için bulunmadığını ileri sürdü.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgisinin bulunmadığını, o tarihte Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde bulunduğunu anlatan Eyidemir, bu nedenle kendisi için suçüstü halinden söz edilemeyeceğini söyledi.

Eyidemir, evinde yapılan arama el koyma işlemlerinin kendisi yokken gerçekleştirildiğini, dijital verilerin imajlarının alınmadığını iddia ederek, bunun usule aykırı olduğunu kaydetti.

Sivil hayatında ve meslekte milliyetçi olarak bilindiğini, yakın çevresinin de milliyetçilerden oluştuğunu ifade eden Eyidemir, "Milliyetçilerle cemaatçiler arasında mesafe vardır, neredeyse düşman durumdadırlar." dedi.

Başarılı bir tetkik hakimi olduğunu, 2011'de yapılan Danıştay üyeliği seçiminde üyelik beklentisi bulunmadığını ancak savcılık istediğini anlatan Eyidemir, kıdemli tetkik hakimi olduktan sonra savcılık talebinden vazgeçtiğini söyledi.

Eyidemir, kendi döneminden isimlerin üye seçilmesi nedeniyle üye olmak istediğini, bazı siyasilerin referans olmasıyla 3. grupta üye seçildiğini, üye seçilirken kesinlikle örgütle temasının olmadığını savunarak, "Onlar kendilerinden olanları referans olmaksızın seçiyorlardı." diye konuştu.

Sanık Eyidemir, esasa ilişkin savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığa savunmasını hazırlaması için gelecek celseye kadar süre verilmesini, duruşmanın 5 Aralık 2018'e bırakılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Danıştay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title