Haberler

Eski Yazlık Sinemalar Moda Oldu Bursa'da "Yazlık Sinema Kumpanyası" Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı geçmişteki açık havada sinema keyfini bugüne taşıyan "Yazlık Sinema Kumpanyası", 16 Temmuz Cumartesi günü "New York'ta Beş Minare" filminin gösterimiyle başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı geçmişteki açık havada sinema keyfini bugüne taşıyan "Yazlık Sinema Kumpanyası", 16 Temmuz Cumartesi günü "New York'ta Beş Minare" filminin gösterimiyle başlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği tanıtım toplantısında, vatandaşların 2 ay boyunca en sevilen filmleri açık havada izleyebileceklerini söyledi.

Programla ilgili bilgi veren Altepe, "Bu nostaljiyle eski yıllara yeniden dönmek ve kültürümüz olan yazlık sinemanın yeniden canlanması için 2 ay boyunca her gece farklı bir noktada ücretsiz olarak bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Yaz akşamları şehrin her köşesinde bu nostaljiyi yaşatalım, Bursa halkına güzel eğlenceler sunalım istiyoruz. Bursa, bu programla bambaşka bir renge kavuşacak" diye konuştu.

Altepe, Bursa'yı geleceğe taşırken şehrin tüm değerlerini, tarihi ve kültürel özellikleriyle ileriye götürmeye çalıştıklarını vurgulayarak,

"Bursamızın yaşayan canlı bir tarih şehri olması noktasında kültür ve sanatın en güzel örneklerini yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Recep Altepe, daha sonra Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve diğer yetkililerle birlikte "New York'ta Beş Minare" filmini izledi ve kumpanyada ikram edilen patlamış mısırdan yedi.

"Yıldızları Birlikte Seyredelim" sloganıyla hayata geçirilen "Yazlık Sinema Kumpanyası" kapsamında 16 Temmuz'15 Eylül tarihleri arasında, "Kurtlar Vadisi Irak, Av Mevsimi, Takva, 120, Eşref Paşalılar, Eyvah Eyvah 2, New York'ta Beş Minare, Nefes, Buz Devri, Oyuncak Hikayesi, Mutluluk ve Kurtlar Vadisi Filistin" adlı filmler 7 merkez ilçede vatandaşlarla buluşturacak. Her akşam saat 21. 30'da gösterimi yapılacak olan filmleri izleyen vatandaşlar, aynı anda ücretsiz popcorn ikramından da yararlanabilecek.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title