Haberler

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş Gaziantep'te

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (Add) Davetlisi Olarak Gaziantep'te İmza Gününe Katılan, Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Düzenlenen Konferansta Açıklamalarda Bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) davetlisi olarak Gaziantep'te imza gününe katılan, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, düzenlenen konferansta açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Konferans Salonu'nda ADD Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Savaş, AK Parti'ye yönelik kapatma davasının geç açıldığını söyledi. Savaş, Avrupa'da kapatma davası açılan partilerin sonraki seçimlerde hep oy kaybettiğini öne sürdü. Savaş, "Dünyada hangi parti kapatılmışsa bir sonraki seçimde mutlak şekilde oy kaybetmiştir. Bizde de Refah Partisi kapatıldı. Akla gelebilecek her türlü mağduriyet, işte kayıp trilyonu da ben ortaya çıkardım. Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkumiyeti de gerçekleşti. 1999 seçimlerinde bunlar yüzde 5-6 oy kaybettiler. Birinci parti DSP, ikinci Parti MHP oldu. Bunlar 3. parti olabildiler. Ama ondan sonra IMF politikaları, Ecevit'in rahatsızlığı, Kemal Derviş'in politikaları hepsi üst üste bindi. Vatandaşta gitti oy verdiği partileri, yani koalisyonu devre dışı bıraktı" şeklinde konuştu.

2001'den beri Türkiye'de parti kapatılmasına yönelik bir girişim olmadığından yakınan Savaş, "Acaba bu dava işte zamanında açılışmış olsaydı, oylarını artırabilirler miydi? Artı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olabilir miydi? Şimdi yapmayı tasarladıkları Anayasa değişikliklerini yapabilirler miydi?" diye konuştu.

Vural daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

(TB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title