Haberler

Eski Vekillerden AK Parti Adayına Destek

Muş, Bitlis ve Manisa’dan eski milletvekilleri, AK Parti Belediye Başkan Adayı Feyat Asya’ya destek sunmak için Muş’a geldi.

Muş, Bitlis ve Manisa'dan eski milletvekilleri, AK Parti Belediye Başkan Adayı Feyat Asya'ya destek sunmak için Muş'a geldi.

Muş eski milletvekillerinden Sabahattin Yıldız, Medeni Yılmaz, Seracettin Karayağız, Erkan Kemaloğlu, Nedim İlci, AK Parti Manisa Eski Milletvekili İsmail Bilen, Bitlis Eski Milletvekilli Abdulhaluk Mutlu, 2011 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı olan Melik Emre, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Aksak, AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, ilk olarak kendilerine destek için gelenleri tanıttı. Bu birliği kimsenin bozamayacağını ifade eden Halis Saltık; "Allah'ın izniyle bu kardeşlik, bu birlik sonucu seçimlerden zaferle çıkacağız. Bizim bu birlikteliğimizi kimse bozamayacaktır" dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Feyat Asya ise desteğe gelen eski milletvekillerine teşekkür etti.

Daha sora konuşan AK Parti Muş Eski Milletvekili Seracettin Karayağız da, her zaman cemaate destek verdiklerini söyledi. Cemaatin gayesinin başka olduğunu ifade eden Seracettin Karayağız, "Bu cemaat hepimiz tarafından desteklenen, çoluk çocuğumuzu gönderdiğimiz, kurslarından ve dershanelerinden yararlandığımız veya cemaatten birisi geldiğinden hiç tereddüt etmeden yardım ettiğimiz ayrıca bizim dönemimizde adeta güçlerine 20'ye katlayan bir yapıdır. Ama baktık ki bunların gayeleri başkaymış. Bir İslami cemaatin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı ile ne işi olabilir. Hakan Fidan'ı ben çok iyi tanıyorum. Kendimden daha fazla güvendiğim bir insandır. Kendisini Genelkurmay'da subayken tanıyorum. Samimi, dürüst ve imanlı bir kardeşimizdir. Bu ülke için canını seve seve verebilecek biridir. Ama İsrail istemiyor diye adamı linç etmek istediler. Bu ülkede gezi olaylarında 4 ağaç için kıyametleri kopardılar. Mesele ağaç meselesi değildi. Sonrasında 17 Aralık operasyonu ve daha sonrasında ise planlanan 25 Aralık operasyonu. Gezi olaylarında Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç bey onları kabul etti ve isteklerini sordu. Onlar da '3'üncü havaalanı yapılmayacak, 3'üncü köprü yapılmayacak, Kanal İstanbul yapılmayacak, hidroelektrik santralleri yapılmayacak' diye isteklerini sıraladılar. Melese 4 ağaç meselesi değildi. Başkalarının silahşorluğunu yaptıkları işte orada ortaya çıktık" dedi.

Almanya, Rusya, Amerika ve İsrail'in yapılan hizmetlere karşı olduğunu dile getiren Karayağız şöyle konuştu: "Bu işleri yapan müteahhit ve işadamlarına operasyon yapacaklardı. Bu operasyonların cemaate ne faydası var. Almanya, Rusya, Amerika ve İsrail bu yapılacak olan her şeye karşı. Enerji konusunda ne yaparsak yapalım adamlar karşı geliyor. Herkes Türkiye'nin kalkınmaması için elinden geleni yapıyor. Bugüne kadar bu ülkeyi yerlerde süründüren liderlere karşı hiç müdahalede bulunulduğunu gördünüz mü? Maalesef bu ülkeyi kim kalkındırmaya çalışmışsa hemen takozu önüne koymuşlar. Ama milletimiz bunun farkındadır."

AK Parti Milletvekili Faruk Işık ise 2000'li yıllarda özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan herkesin fişlediğini söyleyerek, AK Parti hükümeti ile durumun ortadan kaldırıldığını vurguladı. Ülkeye 25 yıl hizmet ettiğini belirten Işık, "Ben 25 yıl Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevleri yaptım. Ben Kürt sorununun nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. 2002 yılından önce annemle telefonda Kürtçe konuşamıyordum. Çünkü korkuyorduk. Herkes fişleniyordu. İleride bu konuşma yüzünden istikbalimiz tehlikeye girebilirdi. Annem bile bunun için telefonda benimle Türkçe konuşuyordu. Ama artık eski günler geride kaldı" şeklinde konuştu.

Ülkeye refah, özgürlük ve kalkınmayı getiren AK Parti'ye saldırıların devam ettiğini belirten Işık, "AK Parti'ye yapılan saldırıları sizlerin desteği ile bertaraf edeceğiz. 30 Mart'ta demokrasi dersi vereceğiz. Herkes şunu bilsin ki Türkiye'de barışın, ekonominin, hukukun en büyük güvencesi Başbakan Erdoğan'dır. Herhangi bir şehre şehit cenazesinin gelmemesi, Başbakan Erdoğan sayesindedir. Yıllardan beri kanayan yarayı, tedavi etmek için yapılan mücadeleler, Gezi Parkı'ndan 17 Aralık'a kadar atılan adımlarla baltalanmak istendi. Hükümeti ve Başbakanı yıpratmaya çalışıyorlar. Her şeye rağmen kardeşlik tesis edilecek. Bundan sonra bu ülkede çatışma olmayacak. Bunun için destek vermemiz gerekiyor" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Bitlis Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title