Haberler

Eski Van'da Restorasyon Çalışmaları

Van, (Dha) Eski Van Şehrinin Gün Yüzüne Çıkartılıp Turizme Kazandırılması İçin Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarafından Hazırlanan 'Tuşba Sanat Kenti' Projesi Altında Gerçekleştirilen Restorasyon Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor.van Valisi Niyazi Tanılır, Van Kalesi'nin Güneyinde Buluna...

VAN, (DHA) ESKİ Van şehrinin gün yüzüne çıkartılıp turizme kazandırılması için Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından hazırlanan `Tuşba Sanat Kenti` projesi altında gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Van Valisi Niyazi Tanılır, Van Kalesi`nin güneyinde bulunan tarihi Hüsrevpaşa Camii ve Külliyesi ile Saray Kapısı`ndaki kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Restorasyonu yürüten Mimar Şahabettin Öztürk`ten çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tanılır, hiç bir kültürel unsurun toprak altında kalmayacağını belirterek, şunları söyledi:

``İki yıldır Tuşba Sanat Kenti projesi üzerinde çalışıyoruz. Projeyle Van Kalesi arkasındaki eski şehir ortaya çıkarılıp yaşanılır bir kent haline getirilecek. Başta Hüsrevpaşa Camii olmak üzere, hamam, imarethane, medrese ve dükkanlar restore edilecek burası kültür ve sanat merkezine dönüşecek. Kalenin kuzeyinde yeni bir Van evi yapılması için çalışma yapacağız. Bu çalışmalar çok ciddi bir süreç ve finansman gerektiriyor. Biz buradaki restorasyon ve çalışmaları aşama aşama gerçekleştirmeye başladık. Van Kalesi`nin surlarının onarılması ile ilgili proje hazırladık. Toprak altındaki bütün kültürel unsurlar çıkarılacak. Burası arkeolojik bir park olacak. Öte yandan eski Van Şehri`nin girişinde çok önemli bir yere sahip olan Saray Kapısı`da restore ediliyor. Türk Tarih Kurumu`da bu çalışmalarda bize destek olacak. Ayrıca proje kapsamında Van Gülleri`nin yetiştirildiği bir bahçe de kurulacak.``

OB (GG/FÇ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title