Haberler

Eski Vali Konağı "Neşet Ertaş Müzesi" Olacak

Kırşehir'de eski vali konağının 'Neşet Ertaş' müzesine dönüştürüleceği bildirildi.

Kırşehir'de eski vali konağının ' Neşet Ertaş' müzesine dönüştürüleceği bildirildi.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni Vali Konağı'nın yapılması nedeniyle Yenice Mahallesi'ndeki konağın boşaltıldığını belirterek, buranın değerlendirilmesi için bir plan hazırladıklarını söyledi.

Eski konağın "Neşet Ertaş Müzesi" olarak yeniden düzenleneceğini belirten Çakacak, burada Ertaş ile birlikte Kırşehir'in yetiştirdiği "Muharrem Ertaş",

"Çekiç Ali" gibi halk ozanlarının eserlerinin de yer alacağını dile getirdi.

Çakacak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konu ile yakından ilgilendiğini, ayrıca müze için Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'a da bilgi verildiğini ifade etti.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan da, yaptığı yazılı açıklamada, eski vali konağının ' Neşet Ertaş Müzesi' yapılması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüklerini bildirdi.

Vali Özdemir Çakacak ile birlikte Bakan Günay'ı Ankara'daki makamında ziyaret ettiklerini belirten Çalışkan, ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın anısını yaşatmak ve gelecek nesillere de tanıtmak için destek istediklerini dile getirdi.

-Ölüm yıl dömümünde açılışı yapılacak-

Anadolu Halk Müziği'nin değişik sanatçılarının eserlerinin bu müzede sergileneceğini vurgulayan Çalışkan, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Burada başta Neşet Ertaş olmak üzere Muharrem Ertaş, Çekiç Ali, Şemsi Yastıman gibi Anadolu Halk Müziği'nin değerli temsilcilerini gelecek nesillere tanıtacağız ve onların aziz hatıralarını unutmayacağız, unutturmayacağız. Müze, 25 Eylül 2013 tarihine kadar yetiştirilecek. Neşet Ertaş ve diğer ozanlarımıza ait resimleri, plakları, kasetleri, albümleri, posterleri, kişisel eşyaları, sazları ve sergilenebilecek şeyleri müzemizde ziyaretçilerimize sunacağız. Burası yaşayan bir mekan olacak. Alt katta müzik hocalarımız isteyenlere müzik eğitimi verecek. Her zaman canlı müzik olacak. Ustalarımız türkülerimizi, bozlaklarımızı, uzun havalarımızı devamlı burada canlı tutacak. Konağın bahçesi de çok amaçlı olarak kullanılacak. Kırşehir ve Orta Anadolu müziği adına gerçekleştirilecek her türlü etkinlik bu alanda yapılabilecek."

Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / İsmail İçer

Yayıncı: Şükran Yücel - KIRŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Çakacak Ertuğrul Günay Neşet Ertaş Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title