Haberler

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Antalya'yı marka yapma projelerini turizmcilerle ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Antalya'yı marka yapma projelerini turizmcilerle ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Antalya'dan milletvekili adayı olan Elvan, kentteki bir otelde turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Elvan, burada yaptığı konuşmada, turist sayısı bakımından dünyada ilk 10'da bulunan Antalya'nın sağladığı ekonomik gelir anlamında istenilen seviyede bulunmadığını belirtti.

Antalya ile Barcelona'yı karşılaştıran Elvan, "Geçen yıl Antalya'yı yaklaşık 13 milyon, Barcelona'yı ise 7,5 milyon turist ziyaret etti. Antalya'da bir yılda yapılan müze ziyareti 3,1 milyon iken Barcelona'da 22 milyon. Yani Barcelona'yı ziyaret edenlerin 3 katı kadar müze ziyareti olmuş. Bu durumu değiştirmemiz lazım" dedi.

Antalya'nın, genel doğal güzellikler bakımından Barcelona ile kıyaslandığında büyük bir potansiyel barındırdığına dikkati çeken Elvan, kentin bir kültür sanat merkezi olabileceğini kaydetti.

" Antalya'nın marka şehir olma potansiyeli bulunuyor"

Bu konuların üzerinde durulması ve değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Elvan, tanıtım konusunda ciddi eksikler bulunduğunu ifade etti. Antalya'ya "ucuz turizm kenti" denilmesini kabul edemeyeceklerini dile getiren Elvan, " Antalya'nın marka şehir olma potansiyeli bulunuyor. Bunu sağlamalıyız. Eğitimli insan kaynağının dil sorunu var. Nitelikli olmayan ama yabancı dili bulunan bir de kesim bulunuyor. Bu düzensizliği gidermek için adımlar atmalıyız. Turizmin 12 aya yayılması için ciddi çalışmalar yapılmalı. Antalya'yı marka yapma projelerini turizmcilerle ortaya koymamız gerekiyor. Sonuç odaklı girişim içinde olmalıyız" diye konuştu.

Elvan, Antalya'da spor turizminin gelişmeye başladığını ama bunun istenilen seviyede olmadığına işaret ederek, sağlık turizminin de geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Turizmin ulaşımla bağlantısını sağlayacaklarını anlatan Elvan, "Hızlı tren gibi yatırımlarımız olacak. Karayolu altyapısını iyileştirmeye devam edeceğiz. Denizciliğe yönelik de beklentilerimiz var" ifadesini kullandı.

Antalya'nın kruvaziyer yanaşma rıhtımının genişletilmesinin öncelikleri arasında bulunduğunu belirten Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni kruvaziyer liman için planlamalar yapılıyor. Demre'de yat limanı inşaatı var. Aksu Deresi tekne bağlama limanı amatör denizcilere hizmet verecek. Acısı ve Kopak çaylarında yat limanı çalışmaları yapılıyor. Deniz otobüslerin doğu etabını hayata geçireceğiz. Deniz uçağında Bursa'da uygulanan modeli Antalya'da hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bunun için denizde yer belirleme çalışmaları yürütülüyor. "

Batı Antalya'ya yeni havalimanı yapılması planlanıyor

Lütfi Elvan, batı Antalya'da da yeni bir havalimanı inşa etmeyi planladıklarını ifade ederek, "Demre ve Kaş bölgesi, hem Dalaman hem de Antalya havaalanlarına karayolu ile 3-3,5 saat mesafede. Kabul edilebilir seviye, havaalanından sonra en fazla 1 saatte istenilen yere gidilmesidir. Bu nedenle Demre ve Kaş ilçeleri bölgesinde yeni bir havaalanı yapmak için çalışma yürütüyoruz" dedi. Elvan, yer tespiti çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title