Haberler

Eski TBMM Başkanı Şahin: "Allah Aşkına Bu Birleşmiş Milletler Niçin Birleşmiş?"

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Allah aşkına bu Birleşmiş Milletler niçin birleşmiş?

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Allah aşkına bu Birleşmiş Milletler niçin birleşmiş? Ne için birleştiniz siz? Kan akıyorken görevinizi yaptığınızı düşünebiliyor musunuz?" dedi.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı bayramlaşma programına katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nı kutladıkları bu günlerde, İslam coğrafyasında kurbandan çok Müslüman kanının aktığını söyledi.

Bunun sorumlusunun öncelikle "Ben Müslümanım." diyenlerin, halkı Müslüman olan ülke yöneticilerinin olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Bu konuda en duyarlı olan, sorumluluk duyan yöneticiler Türkiye'de iş başında bulunan yöneticilerdir. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım. Kaç gündür halkı Müslüman olan ülkelerin devlet başkanlarını arıyor. 'Myanmar'daki katliama, Arakan Müslümanlarının bu katliamına seyirci kalmayalım, bir şey yapalım.' Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile konuşuyor. 'Olağanüstü toplanalım, yapacağımız bir şey var mı?' Allah aşkına bu Birleşmiş Milletler niçin birleşmiş? Ne için birleştiniz siz? Kan akıyorken görevinizi yaptığınızı düşünebiliyor musunuz?"

"Tüm gözler Türkiye'de"

Görevin Müslümanlarda olduğunu söyleyen Şahin, "Kurban Bayramı'nı kutluyoruz aynı zamanda hac bayramıdır. Bugün hacca giden kardeşlerimiz tavaflarını yaptılar, ihramdan çıktılar. İnşallah hacı oldular. Allah mübarek etsin. Ama haccın önemli yönlerinden bir tanesi de yılda bir defa Müslümanlar bir araya gelsinler, kendi meselelerini görüşsünler, çözümü konusunda bir takım yol haritaları ortaya koysunlar. Yapılabiliyor mu? Bu yönü haccın uygulanabiliyor mu? Uygulanamadığı için İslam alemi bu noktadır işte." diye konuştu.

Başta Türkiye olmak üzere bir takım ülkelerde bütün bu zulümler karşısında sessiz kalmama şuurunun gittikçe gelişmekte olduğunu anlatan Şahin, "Tüm gözler Türkiye'de. Türkiye'nin öncelik yapması isteniyor. Çünkü bizim tarihi bir sorumluluğumuz, misyonumuz var. Osmanlı bu görevi yıllardır yaptı. Dolayısıyla Osmanlının devamı olarak gördükleri Türkiye Cumhuriyeti devletinden de diğer ülkelerde yaşayan Müslümanlar, bu sorumluluğu, bu görevi şimdi bekliyorlar." ifadesini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ile AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya'nın da konuşma yaptığı programda, partililer bayramlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title