Haberler

Eski TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması

ANKARA (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti'den Ankara Milletvekili seçilen Cemil Çiçek, "Hiç şüphesiz ki Türkiye'nin 33 yıldır şikayet ettiği bir anayasa konusu var. Bu anayasayla Türkiye yoluna devam edemez. Artık bu anayasa ne öncelikleri, ne iç dengeleri, ne de felsefesi itibariyle günümüzün ihtiyaçlarını karşılıyor" dedi.

ANKARA  (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti'den Ankara Milletvekili seçilen Cemil Çiçek, "Hiç şüphesiz ki Türkiye'nin 33 yıldır şikayet ettiği bir anayasa konusu var. Bu anayasayla Türkiye yoluna devam edemez. Artık bu anayasa ne öncelikleri, ne iç dengeleri, ne de felsefesi itibariyle günümüzün ihtiyaçlarını karşılıyor" dedi.

Ankara'da AK Parti'den milletvekili seçilen Ahmet İyimaya ve Nevzat Ceylan'la Nallıhan ve Beypazarı ilçelerinde ziyaretlerde bulunan Çiçek, yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'nin bir belirsizliğin içerisine girdiğini söyledi.

Çiçek, 1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye'nin bu durumdan kurtulduğunu vurgulayarak "Yaşanan belirsizlik  ekonomimiz başta olmak üzere siyasi ve sosyal hayatımıza olumsuz yansıdı. Çok şükür, milletimiz her zaman olduğu gibi belirsizliği ortadan kaldırdı. Bu millete ne kadar şükran duysak azdır" diye konuştu.

Türkiye'nin 2 Kasım sabahında yeni bir güne uyandığına işaret eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin önünde birçok mesele var. Bunların başında terör ve ekonomik konular geliyor. Hiç şüphesiz ki Türkiye'nin 33 yıldır şikayet ettiği bir anayasa konusu var. Bu anayasayla Türkiye yoluna devam edemez. Artık bu anayasa ne öncelikleri, ne iç dengeleri, ne de felsefesi itibariyle günümüzün ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunun için yeni bir anayasanın yapılması şart. Geçen sefer bir tecrübe yaşadık. 21 aylık iyi bir çalışma yapıldı. Ancak 60 madde üzerinde anlaşılabildi. Bu dönem yeni bir anayasanın yapılması, milletimize karşı şükran borcumuzun  ifadesi olacak. Onun için bütün siyasi partilerin olaya, olumlu bakmaları gerekiyor."

Çiçek, mevcut anayasanın yaşanan birçok sorunun ana kaynağı olduğunu dile getirerek, "Yani bu anayasa var oldukça her gün, her hafta, her ay anayasal sorunlarla karşı karşıya kalırız. Bu da enerjimizi, gücümüzü boşu boşuna tüketmek anlamına gelir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın, yeni anayasa konusundaki vurgusu bir ihtiyaçtan kaynaklanıyor" ifadesini kullandı.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda geçmiş dönemdeki çalışmalara değinen Çiçek, "Misal olarak söyleyeyim, kamuoyu açısından, Anayasa Uzlaşma Komisyonuna verilen teklif ne? 3 parti 'Türk milleti' kavramını kabul ediyor. Bir parti kabul etmiyor ve onun hangi parti olduğu belli. Şimdi ne yağacağız yani, o parti bunu kabul etmiyor diye, 'Türk milleti' ifadesinden mi vazgeçeceğiz. Nasıl olacak bu, o zaman anayasa 'kilitleniyor' demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Çiçek Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title