Haberler

Eski TBMM Başkanı Arınç Manisa'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Eski Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Memleketi Manisa'da Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Kampüsünün Temelini Attı. Arınç, Son 5 Yılda Milli Eğitim Bakanlığı Bütçelerinin 1. Sıraya Yerleştiğini, Özel Teşebbüse İhtiyaç Duyulduğunu Söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, memleketi Manisa'da Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu kampüsünün temelini attı. Arınç, son 5 yılda Milli Eğitim Bakanlığı bütçelerinin 1. sıraya yerleştiğini, özel teşebbüse ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

2008 yılının sonuna kadar bitirilmesi hedeflenen Türkiye'nin en modern eğitim kampusünün temel atma törenine Arınç'ın yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkan Vekili İbrahim Akbalık, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, bazı daire müdürleri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Bülent Arınç, okulun projesinden övgüyle söz etti. 8 yıllık eğitimin ilk 5 yılı bir blokta, ikinci 3 yılının da bir başka blokta eğitim yapılacağını

belirten Bülent Arınç, yemekhane, kafeterya, yurdu, spor alanlarıyla çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı kabine sisteminde çalışacak bir okul olacağını söyledi. Son 5 yılda Türkiye'nin eğitimde iyi bir noktaya geldiğine işaret eden Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: "Mesela son 5 yılda ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı bütçeleri 1. sıraya yerleşmiştir. Geçmişte 1. sıra daima Milli Savunma Bakanlığı'na aitti. Bu şunu gösteriyor, milli eğitime daha çok katkı yapacağız, milli eğitimi daha çok

önemsiyoruz. Bu ülkemizin geleceği açısından önemli bir değişimdir. Her şeyi kamu yatırımlarından beklemek, 'Bütün okullarımızı devlet yapsın' demek istesek de mümkün değil artık. Dolayısıyla özel okullarımıza, özel teşebbüse çok ihtiyacımız var. Rekabetin olduğu yerde kalite olur."

Özel okulların eğitimde kaliteyi artırdığını anlatan Arınç, şöyle konuştu: "İşte Manisa'da Şehzade Mehmet ve onun benzeri pek çok okullarımız bu hizmeti bu amacı taşıyor. Hepsine başarılar diliyorum. Dün Sultan Fatih'ler ellerinde kılıçlarla Kasımpaşa'nın yükseklerinden Haliç'in içerisine indirdikleri gemilerle fetih yapıyordu, bugünün Şehzade Mehmetleri de olimpiyatlarda fizikle matematikle bilim olimpiyatlarının madalyalarını taşıyor. İkisinin de yaptığı aynı şeydir."

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk de güzel bir okulun temelini atmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Gerek bugün temelini atacakları okul gerek şehrin girişindeki Özel Şehzade Mehmet Lisesi'nin gerçekten eğitime olumlu katkılarından dolayı övündükleri değerli bir müessese olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Kampus anlayışı şeklinde yapılacak bu ilköğretim okulumuz da yepyeni bir anlayışı yaşamımıza kazandıracaklar. Sadece üniversitelerde bildiğimiz bu anlayışı, bugünden itibaren ilköğretim

okullarında, liselerimizde düşünmeye başlayacağız. Mimari anlayış bakımından da farklı bir okul görünüyor. Buna benzer adımlar atmaya çalışacağız"

İl Milli Eğitim Müdürü Özdemir ise, ülkelerin kalkınmak için eğitime büyük önem verdiğini belirterek "Bizim ülkemizde de eğitime önem verilmektedir. Son yıllarda bütçeden en büyük payın milli eğitime ayrılmış olması bunun açık bir göstergesidir" açıklamasında bulundu. Türkiye'de özelleşme oranının yüzde 2 civarında olduğunu belirten Özdemir, bunun yeterli olmadığını dile getirerek, "Avrupa ülkelerine bakıldığında özel okul oranı yüzde 15 civarında. Bu bağlamda özellikle Manisa'mızda özel okul sayısını az

buluyorum" dedi.

Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'nın başarılarından söz eden Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara ise yeni kampüs hakkında bilgi verdi. Buna göre, 11 bin 500 metrekare kapalı alana sahip ilköğretim kampusü, 3 bloktan oluşuyor. Temeli atılan ilk blok ve yemekhane 1. kademe öğrencileri için planlandı. 2. blok kabinet sınıflarından oluşacak şekilde ilköğretim 2. kademe öğrencileri için planlandı. Son blok ise spor salonu olacak. 500 kişilik kapalı spor salonunun yanı sıra voleybol,

basketbol, güreş ve jimnastik salonları ihtiva etmektedir. Okul binası içinde fen laboratuvarları kütüphane, sosyal ve kültürel alanlar, 500 kişilik bir yemekhane var. Aynı zamanda şehir dışından gelecek öğrencilerimizin kalabileceği 50 kişilik bir pansiyon bulunacak. Bitirildiğinde 90 kişinin eğitim göreceği kampus bölgenin en modern okullarından biri olacak.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Namık Hisar'ın duasından sonra Bülent Arınç ve beraberindekiler kampusun temelini attı. Törenin ardından tüm misafirlere ikramda bulunuldu. Arınç daha sonra Saruhanlı ilçesinde Seher Kız Öğrenci Yurdu'nun temelini atmak üzere Saruhanlı'ya gitti.

(ÖA-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title