Haberler

Eski Şoförü Hakkındaki Davanın Görülmesine Devam Edildi

Ünlü futbolcu Arda Turan'ın 7 yıl şoförlüğünü yapan Aşkın Yıldırım tarafından, haksız yere işten çıkarıldığı gerekçesiyle açılan bin 700 liralık belirsiz alacak davasının görülmesine devam edildi. Futbolcu Arda Turan'ın eski şoförü Aşkın Yıldırım tarafından, haksız gerekçeyle işten çıkarıldığı için açtığı bin 700 liralık belirsiz alacak davasına devam edildi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmaya şikayetçi Aşkın Yıldırım avukatı ile birlikte katılırken Arda Turan'ı ise avukatı temsil etti. Duruşmada Turan ve Yıldırım'ın tanıkları dinlenildi.

"FUTBOLCULAR GECE HAYATINI SEVER. GECE ARADIKLARINDA ŞOFÖRLER GİTMEK ZORUNDALAR"

İlk olarak dinlenilen tanık Soydan Biçer, Aşkın Yıldırım'ın 2010 yılından 2017'ye kadar Arda Turan'ın şoförlüğünü yaptığını kaydetti. Yıldırım'ın, Arda Turan'ın olmadığı bir zamanda Turan'ın babasını Gebze'ye götürdüğünü kaydeden Soydan Biçer, kendisinin de bir dönem Lig tv'de Tümer Metin'in şoförlüğünü yaptığının söyledi. Biçer, hakimin çalışma koşulları hakkındaki sorusuna, "Futbolcular gece hayatını severler, gecenin bir vakti aradıklarında şoförler gitmek zorundalar" diye konuştu.

"ARDA TURAN YILDA 2-3 KEZ TÜRKİYE'YE GELİRDİ"

Arda Turan'ın tanığı olarak dinlenen emekli polis Muhittin Aşık ise, 2016 yılından beri Arda Turan'ın yanında hem koruma hem de şoför olarak çalıştığını belirterek, "Arda bey, İspanya'daydı Türkiye'ye yılda 2-3 kez gelirdi. Geldiği zamanlar bazen ben bazen de Aşkın Yıldırım onu taşırdı" diye konuştu. Tanıkların dinlenilmesinin ardından söz alan davacı avukatı, Arda Turan'ın İspanya'da oynarken Türkiye'ye yılda kaç kez gelip gittiğinin emniyet pasaport şubeden sorulmasını istedi. Turan'ın avukatı, davaya bir yararı olmayacağı gerekçesiyle bu talebe itiraz etti. Mahkeme hakimi de, Arda Turan'ın Türkiye'ye giriş çıkış bilgilerinin davaya açıklık getirmeyeceğinden talebin reddine karar vererek duruşmayı erteledi. Arda Turan'ın eski şoförü Aşkın Yıldırım 20 Nisan 2017 tarihinde işten çıkardığını ileri sürerek, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 'belirsiz alacak' davası açmıştı. Yıldırım'ın avukatı tarafından mahkemeye sunulan dilekçede; "Müvekkilimin en son net maaşı 2 bin 400 liraydı. Arda Turan'ın şoförlük dışında her zaman yanında bulunan müvekkilimi Turan, başka bir şirket üzerinden sigortalı göstermiştir. Müvekkilim, Arda Turan'ın yabancı ülke takımında oynamaya başladığı dönemde bile davalının ailesinin işlerini yapmıştır. Davalı Türkiye'ye geldiği zamanlarda bile kendisinin kişisel işlerine destek olmuştur. Müvekkilin hak etmiş olduğu bedelin tahsilini ve şimdilik bin 700 liranın tahsilini davalı Arda Turan'dan istiyoruz. Davamızın kabulüne karar verilsin" ifadelerine yer vermişti.

(Melike İnal/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title