Haberler

Eski Savcı ve Eşi Eski Hakim Hakkında Hapis İstemi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Hatay'da görevli eski savcı ve eski hakim eşi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Hatay'da görevli eski savcı ve eski hakim eşi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla 19 Temmuz 2016'da tutuklanan Hatay Eski Cumhuriyet Savcısı B.Ç. (43) ile adli kontrolle serbest bırakılan eşi eski hakim E.S.Ç. (39) ile ilgili iddianame Adana 2.Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Çift için 15'er yıl hapis cezası istenen iddianamede, eski savcı ve hakimin 24 Ağustos 2016'da meslekten ihraç edildiği belirtildi.

İddianamede, örgüt faaliyetlerinin birçoğunda, gizlilik önem arz etmesine rağmen HSYK'ya üye seçimlerinde örgüt mensuplarının deşifre olmayı göze alarak, tüm il ve ilçeleri kapsayan adliye ve ev ziyaretleri ile yemek organizasyonları düzenlediklerine dikkat çekildi.

Örgüt mensubu olmayan hakim ve savcıların ise hediyeler alarak etkilenmeye çalışıldığı, süreç boyunca "ByLock" olarak bilinen şifreli haberleşme programı üzerinden örgüt içi iletişimin sağlandığı aktarılan iddianamede, FETÖ mensuplarının blok oy alamayacaklarını düşündükleri hakim ve Cumhuriyet savcılarını siyasi görüşüne, hemşehrilik bağına ya da ortak tanıdık bulunmasına göre en az bir veya birkaç adayları için oy vermeleri yönünde ikna etmeye çalıştığı kaydedildi.

İddianamede, sanıkların eski savcı ve eşi eski hakimin, kapatılana kadar YARSAV'a üye olduklarına vurgu yapıldı.

İskenderun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan eski savcı B.Ç'nin telefonunda ByLock çıktığı aktarılan iddianamede, çiftin savunmalarına da yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title