Haberler

Eski Milletvekili Uluç Gürkan, Baü'de Konferans Verdi

Eski TBMM Başkan Vekili ve Eski DSP Ankara Milletvekili Uluç Gürkan, Balıkesir Üniversitesi'nde (Baü) Konferans Verdi. Gürkan, Avrupa ve Amerika'nın Türkiye Coğrafyası Üzerinde İktidar Mücadelesi Verdiğini, Türkiye'nin Atatürk İlkeleriyle Yoluna Devam Etmesi Halinde Sorun Yaşamayacağını Söyledi.

Eski TBMM Başkan Vekili ve eski DSP Ankara Milletvekili Uluç Gürkan, Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) konferans verdi. Gürkan, Avrupa ve Amerika'nın Türkiye coğrafyası üzerinde iktidar mücadelesi verdiğini, Türkiye'nin Atatürk ilkeleriyle yoluna devam etmesi halinde sorun yaşamayacağını söyledi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ), "Medya ve Politika" dersleri veren öğretim görevlisi Uluç Gürkan, BAÜ Rektörlüğü'nün davetlisi olarak katıldığı konferansta, "21. Yüzyıl Atatürk İlkeleri" konusunda görüşlerini anlattı. "Ortadoğu'da barış, 'Bush out, Atatürk in' diyerek sağlanır" diye konuşan Uluç Gürkan; kadın-erkek eşitliğini ele aldığı konferansında, Dünya Ekonomik Forumu'nun yayınladığı raporda Türkiye'nin cinsiyet ayırımında 128 ülke arasında 121. sırada olduğunu, bu tablo itibariyle İran'ın

gerisinde yer aldığını söyledi. Uluç Gürkan, "Eşitlik konusunda amaç, kadını evine hapsetmek değil, eşit hale getirmek olmalıdır. 5 Aralık 1934'te kadınların seçme ve seçilme hakkını kabul eden 11. ülke olduk. Bugünkü durumumuz hakkında ise yoruma pek gerek yok" ifadelerini kullandı.

Türkiye coğrafyasında Avrupa ve ABD'nin iktidar mücadalesi içinde olduğunu ileri süren Uluç Gürkan, "Atatürk yolunda, laik, demokratik şekilde yola devam edilirse Türkiye sorun yaşamaz. Türkiye kendini nasıl tanımlarsa, kaderini öyle çizer. Doğumuzda ve güneyimizde ortak kültüre ve aynı inanca sahip devletler ile çevriliyiz. Böyle bir coğrafyada Atatürk devrimlerinden vazgeçersek bedelini ağır öderiz. Atatürk, yeni bir devlet kurmaktan öte, egemenlik kavramını bu ülkeye işlemiştir. Osmanlılar'da

egemenlik gökyüzündeydi. Atatürk o egemenliği gökyüzünden alıp ulusa verdi ve özgür birey olmanın yolunu açtı. Bugün Fransız İhtilali, Hristiyan dünyası için ne ise Atatürk'ün aydınlanma devrimi de bu anlamı içerir" diye konuştu.

Uluç Gürkan, Çağış Kampüsü'nde bulunan Meslek Yüksekokulu Salonu'ndaki konferansı sırasında meydana gelen hafif şiddetteki depremi hissetti. Konuşmasını sürdüren Gürkan'ın, "Gençlerimizin de bu şekilde toplumu sallaması ve hareket kazandırması gerekir" şeklindeki sözleri, katılımcıları güldürdü. Gürkan, "Max Weber, 'Kapitalizm ve Protestanlık' adlı kitabında, 'Demokrasi, Hristiyanlık kültürüdür' der. Arkadaşlar, demokrasi asla Hristiyanlık kültürü olamaz. Bizim üzerimizdeki bu baskın senaryoyu

değiştirmemiz gerekli. Bu çok önemli bir noktadır. Artık taşın altına elimizi koymamızın vaktidir. Amerika'da verdiğim bir konferansta onlara, 'Ortadoğu'da barışa giden yol, Bush Out, Atatürk In demekle sağlanır' dedim" şeklinde konuştu.

BAÜ'deki konferansı, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri ve öğrenciler ilgiyle takip etti.

(YU-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title