Haberler

Eski Milletvekili, Sanayici ve İşadamı Gülener'in İsyanı

Bursa'da Eski Milletvekili, Sanayici ve İşadamı Fahrettin Gülener, Bin 400 İşçi Çalıştırdığı Fabrikasında 25 Yıl Önce İnşaat Yaparken Açıp Daha Sonra Kapattığı Su Kuyusu Yüzünden İhbar Edilince Karakolluk Oldu. Gülener, Türkiye'de Edeplilerin Her Zaman Edepsizlere Borçlu Olduğunu Söyleyerek, "İhbar Mektubuna İmza Atan Komşumu Kınıyorum. Ben Kaçakçılık, Hırsızlık Yapmadım. Adam Gibi Adam Olsaydı...

Bursa'da eski milletvekili, sanayici ve işadamı Fahrettin Gülener, bin 400 işçi çalıştırdığı fabrikasında 25 yıl önce inşaat yaparken açıp daha sonra kapattığı su kuyusu yüzünden ihbar edilince karakolluk oldu. Gülener, Türkiye'de edeplilerin her zaman edepsizlere borçlu olduğunu söyleyerek, "İhbar mektubuna imza atan komşumu kınıyorum. Ben kaçakçılık, hırsızlık yapmadım. Adam gibi adam olsaydı ihbarının altına imzasını atardı" dedi.

DSİ Bölge Müdürlüğü, imzasız mektupla gönderilen ihbar sonrası 167 sayılı Yeraltı Suları Hakkındaki Kanun uyarınca Fahrettin Gülener'in sahibi olduğu Ergıda Sanayi Ticaret firması hakkında işlem yaptı. Osmangazi Kaymakamlığı da İlçe Jandarma Komutanlığı'na yazı göndererek, fabrika sahibi Gülener'in savunmasının alınmasını istedi. Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığı da eski milletvekiline telefonla ulaşarak durumu bildirdi. Jandarmanın talimat gereği görevini yaptığını ve hemen onları bekletmeden

karakola gidip ifade verdiğini anlatan Gülener, jandarma aracıyla karakola giderken kendisini fabrikasındaki çalışanlara görüntülettirdi.

Suçsuz olduğunu ve haksız yere bir ithamla karşı karşıya kaldığını söyleyen Gülener, bu durumunun çok ağırına gittiğini, kendisini imzasız olarak ihbar edenlerin gerçek kaçakçılar olduğunu öne sürerek, "Ben devletine ve milletine bağlı bir insanım. Hukuksuz bir iş yapmadım. Beni şikayet eden ahlaksız adamı topluma ben şikayet ediyorum. 36 yıllık sanayiciyim, böyle bir şey görmedim. Üretimde zaten su kullanmıyorum. Sadece çalışanlarımın günlük ihtiyacı için suyu da DOSAB yönetiminden satın alıyorum. 83

yılında açılmış, kapanmış kör bir kuyu. Bu ayıptır, terbiyesizliktir. İsimsiz ihbar mektubuyla itham altında bırakılıyoruz. DSİ Bölge Müdürlüğü görevini eksik yapıyor. Ben yasalara uyan bir adamım. Beni ihbar eden komşum, kendi tükettiği suyu anlatsın. Ben topluma mal olmuş bir markayım. Benimle kimse oynamasın. Bir tane terbiyesizliğim ve şımarıklığım yok. Bu ülkede edepliler, edepsize her zaman borçludur. Burası edepsizin ülkesi olmuş. Kaçakçılığın, hırsızlığın itibar gördüğü bir yer" diye konuştu.

Jandarma komutanının kendisini çekinerek aradığını ve onları bir dakika bekletmeden resmi araçla ifade vermeye gittiğini anlatan Fahrettin Gülener, muhasebecisinin bin 173 YTL'lik haksız cezanın ödendiğine dair makbuzu getirmesiyle iyice çileden çıktı. Cezayı ödediği halde karakola çağırıldığını anlatan Gülener, "Bu konu DSİ Bölge Müdürlüğü'nün iş bilmezliğidir. Jandarma her yere koşulmaz. Bu ülkede yeteri kadar kaçakçı var. Ben bin 400 tane işçimin bir gün bile sigortasını, hakkını, vergisini

ödememezlik yapmadım. Zenginliğim, işçinin hakkından çalmamaktır, devlete saygılı olmaktır. Ben topluma mal olmuş temiz bir milletvekiliyim. Buradan haykırıyorum. Ne suçum, ne cezam varsa, gelip tespit etsinler" şeklinde konuştu.

Bundan sonra toplumsal faaliyetlere katılmayacağını kaydeden Gülener, çocuklarına da öğütlerde bulunarak, "Ben hayasız, şerefsiz bir adam değilim. Benim ismimi karalamak istiyorlar. Oğluma, kızıma sesleniyorum. Fabrikayı günü geldiğinde satın, paralarını yiyin. Helal olsun. Benim param olmasın. Hepsi sizin olsun" diye isyan etti.

(İHS-CC-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title