Haberler

Eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel İha'nın Sorularını Yanıtladı

Eski Merkez Bankası Başkanlarından Gazi Erçel, Son Birkaç Gündür Piyasalarda Yaşanan Toparlanmayı Değerlendirerek, Bu Durumun Krizin Bittiği Anlamına Gelmeyeceğini, Bu Tür Dalgalanmaların Yine Görüleceğini Söyledi.

Eski Merkez Bankası başkanlarından Gazi Erçel, son birkaç gündür piyasalarda yaşanan toparlanmayı değerlendirerek, bu durumun krizin bittiği anlamına gelmeyeceğini, bu tür dalgalanmaların yine görüleceğini söyledi.

ABD ve Avrupa piyasalarında yaşanan gelişmelerin Türk ekonomisi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak İHA'nın sorularını yanıtlayan Erçel, Türk ekonomisinin mevcut krizden avantaj da sağlayabileceğini belirtti.

Krizle birlikte bir fırsat doğduğunu vurgulayan Erçel, "Bir fırsat var. O fırsat ABD'ye ve Avrupa'ya gitmeyen tasarrufların bizim gibi gelişmekte olan piyasalara doğru yönelmesi. Ulusal refah fonlarının da yatırımlarını bu şekilde yöneltmesi" dedi.

Erçel söz konusu fonları Türkiye'den uzaklaştırılacak şekilde birtakım davranışlarda bulunulması örneğin türban ve anayasa tartışmaları, politik çekişmeler gibi konulara önlemler alınmaması durumunda ise krizin getirdiği avantajların kaybedilebileceğine dikkat çekti.

"Likidite güven demek. Güven likidite demek. Güveni sağlarsanız likiditeyi bulursunuz" diyen Gazi Erçel, ABD Başkanı George W. Bush'un mevcut kriz için hazırladığı ekonomik paketin ise "gecikmeli yararlı" olacağını, sonuçların 5-6 ay içinde görülebileceğini ifade etti.

Erçel, ABD Merkez Bankası'nın (FED) 75 baz puanlık faiz indimiyle ilgili olarak ise, "FED'in faiz indirmekten başka bir alternatifi yoktu. FED bir dahaki toplantısında piyasaların baskısı altında yine faiz indirecek" diye konuştu.

(SŞ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title