Haberler

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu

Güncelleme:

Çaldıran'da 20 yıl önce vatani görevini yapan 20 eski komando, sosyal medyadan bağlantı kurarak terör örgütü PKK'ya karşı mücadele ettikleri Tendürek Dağı'nda yıllar sonra bir araya geldi.

Van'ın Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğünde 20 yıl önce görev yapan 20 asker arkadaşı, yıllar sonra emekli olan komutanlarıyla Tendürek Dağı'ndaki üs bölgesinde anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi.

YILLAR SONRA BULUŞMAYA KARAR VERDİLER

Çaldıran'da 20 yıl önce vatani görevini yapan 20 eski komando, sosyal medya aracılığıyla bağlantı kurarak, terör örgütü PKK'ya karşı mücadele ettikleri Tendürek Dağı'nda yıllar sonra buluşmaya karar verdi. Eski silah arkadaşları, emekli olan eski Komando Bölüğü Komutanı Albay Ümit Şengür'e ulaşarak, bu taleplerini iletti. Emekli Albay Şengür de Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan'a 20 eski askerin bölgeye yapmayı planladığı ziyareti anlattı.

ANILARINI TAZELEDİLER

Eski komandolar, Tuğgeneral Özfidan'ın daveti üzerine İstanbul'dan Van'a geldi. Eski komutanları Albay Şengür ile Çaldıran ilçesine hareket eden 20 arkadaşı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Diki karşıladı. Beraberlerinde getirdikleri Türk bayrağını Binbaşı Diki'ye teslim eden Şengür ve 20 eski komando, askerlerle yemek yedi. Ardından 1997-1998 yıllarında görev yaptıkları Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu Üs Bölgesi'ni gezen eski komandolar, anılarını tazeledi.

Eski Komandolar Tendürek'te Buluştu

'KOMANDO MARŞI' OKUDULAR

Yıllar sonra aynı topraklarda buluşan ve duygusal anlar yaşayan silah arkadaşları, terörle başarılı bir şekilde mücadele eden Mehmetçik'e moral verdi. 20 yıl önce nöbet tuttukları bölgelerde temsili gözetleme yapan eski komandolar, "Komando marşı" okudu, içtimaya katıldı.

"BİZİ KİMSE YIKAMAZ"

Askerleriyle yıllar sonra buluşmanın mutluluğunu yaşayan Emekli Albay Şengür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinde birçok yerde görev yaptığını ve askerliği bir gönül işi olarak gördüğünü söyledi.

Silah arkadaşlarıyla bağlarının hiç kopmadığını anlatan Şengür, "Burada görev yapan vatan evlatlarıyla tekrar bir araya gelme fırsatı bulduk. Bu bizim için çok güzel bir şey. Türk milleti büyük bir millet. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı sevdiğimiz ve Atatürk ilke ve inkılaplarından vazgeçmediğimiz sürece bizi kimse yıkamaz." dedi.

Eski Komandolar Tendürek'te Buluştu

"ORDUMUZ HER YÖNÜYLE ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE GÜÇLENMİŞ"

Muğla'dan gelen eski komando Uras Bahçeli, ülkenin her tarafının vatan toprağı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Yıllar sonra bu topraklara tekrar ayak basmak çok farklı bir duygu. Gördük ki görev yaptığımız zamandan bu yana çok şey değişmiş. Ordumuz her yönüyle çok ciddi şekilde güçlenmiş. Bu bizi çok duygulandırdı. İnanılmaz bir teknoloji söz konusu. Teknolojinin Türk Silahlı Kuvvetlerinde bu kadar ilerlediğini düşünmüyorduk. 20 yıl önceyle arada çok fark var."

Görev yaptığı dönemde şehit olan silah arkadaşlarını hatırladığını söyleyen Bahçeli, "İnanılmaz bir duygu içerisindeyim. Burada eksi 35-40 derecelerde terörle mücadele etmek gerçekten zor. Arkadaşlarımız zor şartlarda bu görevlerini başarıyor. İnşallah kısa zamanda Tendürek'teki teröristlerin kökü kazınacak. Askerimize sonuna kadar güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIM"

Kayseri'den gelen Mustafa Eray da 20 yıl önce Tendürek'te vatan için yaptıkları mücadelenin halen kararlılıkla devam ettiğini gördüğü için mutlu olduğunu dile getirdi. Askeri üniformayı tekrar giymenin gururunu yaşadığını aktaran Eray, "Buraya gelirken annem, 'Nereye gidiyorsun' diye sorunca ben de 'Çaldıran'a' dedim. 'Halen askerliğe doymadın mı' dedi, ben de 'Her daim askerim' dedim. Bugün bu üniformayı giydim ve her zaman göreve hazırım. 20 yıl önce bu bayrağı teslim ettik ama bugün yine buradayız. Görev verilirse bu bize şeref, gurur verir. Ne mutlu Türk'üm diyene." şeklinde konuştu.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Özfidan, Çaldıran'daki anlamlı buluşmanın ardından makamında ağırladığı eski komandolara ziyaretin anısına plaket verdi. Tuğgeneral Özfidan'a kendilerine sağlanan fırsattan dolayı teşekkür eden eski komandolara, Van'ın tarihi ve turistik mekanları gezdirilerek, Van kahvaltısı ikram edildi.

İşte o buluşmadan kareler;

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu

Kaynak: AA / Güncel

Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title