Haberler

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, problemleri çözerek, kardeşliklerinin üzerine gelişmiş Türkiye'yi inşa ettiklerini belirterek, "Şimdi de büyük projelere imza atıyoruz" dedi.

Partisinin, Osmangazi ilçesindeki Bağlarbaşı Mahallesi'nde düzenlediği mitinge katılan Ala, memleketi halkın yönettiğini ve bundan sonra da yönetmeye devam edeceğini söyledi.

Ala, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den beri Türkiye'nin geliştiğini, ihracatın arttığını ve vatandaşların Avrupa standartlarında sağlık hizmeti aldığını hatırlatarak, "Onlar diyorlar ki: 'Siz gidin, eski Türkiye'deki gibi sandıkta milletten oyu alın ama Ankara'ya geldikten sonra unutun onları, bizim dediğimizi yapın.' Biz böyle yapar mıyız? Yapmayız. Diz çöktüremedikleri için bizimle çok uğraştılar ama bilsinler ki bize diz çöktüremeyecekler" diye konuştu.

Milletin sandıkta yönetime el koyduğunu vurgulayan Ala, "Problemleri çözerek, kardeşliğimizin üzerine gelişmiş Türkiye'yi inşa ettik. Şimdi de büyük projelere imza atıyoruz" ifadesini kullandı.

Büyük projelerden bahsederken halkın bazı problemleri olduğunu, bunları bildiklerini aktaran Ala, şöyle devam etti:

"Ben sizin ailenizden biriyim. Anadolu'dan Kıbrıs'a, Akdeniz'in altından nehir götüren bir Türkiye var. Siz bunu sandıkta verdiğiniz istikrarla yaptırdınız. Burada su problemi ve bazı problemler var. Buraya geldiğimizde anlattılar. Ankara'ya gittiğimizde meseleyi dile getirdik ve beyannamemize girdi. Kentsel dönüşüm çerçevesinde su ve elektrik problemlerini çözeceğiz. Bunu bilin, bize güvenin. Başka problemler üretmeden bir problemi çözmeyi politika edinmişizdir.

Yani öyle bir çözeceğiz ki kentsel dönüşüm hem Bursa'ya hem Türkiye'ye yakışacak hem de kardeşlerimizin problemi çözülecek."

"Sizler Türkiye'nin ufkusunuz"

Ala, mitingin ardından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde 1 Kasım Pazar günü yapılacak seçimlerde ilk defa oy kullanacak gençlerle 18 yaş resepsiyonunda bir araya geldi.

Gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu dile getiren Ala, "Sizler meseleye ve mefkureye sahip çıktıkça bu memleketi, bu memleketin istikametini değiştirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacaksınız" görüşünü paylaştı.

Milletvekili seçilme yaşını 18'e indirmek için çalıştıklarına değinen Ala, şunları kaydetti:

"Genç kardeşlerim, siz önünüzde bariyer gördüğünüzde, fikrinizle, bilginizle ve irfanınızla geçersiniz. Sizin enstrümanınız, en büyük gücünüz bilginiz ve hedeflerinizdir. Şunu bilin, bu yaşlardaki irade ve dirayet bundan sonrasında hep irtifa kaybedecek. Sizin en güçlü olduğunuz an, şu andır. Türkiye'de insanlık onuruna aykırı biçimde, müptezel şekilde, bizim inançlarımızın önüne konulan engelleri ve yasakları kavgasız ama sürekli mücadele ederek kaldırdık.

Neyse ki 10 yıl bile sürmedi. Bu, sizler gibi o zamanın gençleri sayesinde oldu. Sizler Türkiye'nin ufkusunuz."

Konuşmaların ardından AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı Semih Peksert, Ala'ya tablo hediye etti.

Kaynak: AA / Yerel

Osmangazi Efkan Ala Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title