Haberler

Eski hükümlü, hibe desteğiyle kendi işinin patronu oldu

Güncelleme:

Eski hükümlü, hibe desteğiyle kendi işinin patronu oldu Niğde'de karıştığı bir olay nedeniyle 7.5 yıl hapis cezası yatan 32 yaşındaki Mesut Ulu, Türkiye İş Kurumu'nun verdiği 38 bin TL hibeyle tamirhane açtı.

Eski hükümlü, hibe desteğiyle kendi işinin patronu oldu

NİĞDE - Niğde'de karıştığı bir olay nedeniyle 7.5 yıl hapis cezası yatan 32 yaşındaki Mesut Ulu, Türkiye İş Kurumu'nun verdiği 38 bin TL hibeyle tamirhane açtı.

Karıştığı bir olay nedeniyle Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 7.5 yıl hapis cezası yatan Ulu, geçtiğimiz aylarda tahliye oldu. Cezaevine girmeden önce İstanbul'da bir oto tamircisinde çalışan Ulu, sosyal hayata uyum sağlayabilmek ve ekonomik durumunu iyileştirmek için otomobil tamirhanesi açmaya karar verdi. İŞKUR'un engelli ve eski hükümlülere yönelik yürüttüğü proje kapsamında tamirhane atölyesi projesini İŞKUR'a sunan ve projesi kabul edilen Ulu, 38 bin TL hibe aldı.

Ulu'yu açtığı iş yerinde ziyaret eden Niğde Cumhuriyet Başsavıcısı Önder Yeniçeri; "Arkadaşımız Mesut Ulu'nun dükkanındayız burası hem tamir yapıyor hem yedek parça satışı yapan bir yer. Bizim Adalet Bakanlı ile Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün yıllardır süregelen projeleri kapsamında bizde burada Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Niğde İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte bir çalışma yaptık, proje yürüttük yapılan projelerden bir tanesi kabul edildi. Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül beyinde destekleriyle, kişisel çabasıyla arkadaşımıza bir hibe yapıldı. Bu hibe kapsamında arkadaşımız bu işe başladı şuanda ailesini, evini geçindiriyor ayrıca 2 kişiyi de burada istihdam etmek suretiyle onlarında ailelerine, evlerine destek olmasına yardımcı oluyor. Biz bu anlamda bu çalışmalardan dolayı hem kendisine özverisi ve fedakarlığından dolayı teşekkür ediyoruz hem de Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül beye çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Aldığı desteğin, ekonomisinin yanı sıra hayata adaptasyonu için de çok önemli olduğunu belirten Ulu hükümlülere dışarıda çok güzel bir hayat olduğunu da söyledi. İş yerinde 2 kişiye istihdam da sağlan Ulu; "Bu iş,devletimizin, İŞKUR'un ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın katkılarıyla hayatımda bir dönüm noktası oldu. Gerçekten hayal ettiğim yerlere geldiğime inanıyorum. Devletimize, Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İŞKUR İl Müdürlüğüne, Adalet Bakanlığına sonsuz teşekkür ediyorum. Özgüvenlerini, kendilerine olan güvenlerini hiçbir zaman kaybetmesinler dışarıda çok güzel bir hayat var, çok güzel bir hayat hepimizi bekliyor. İŞKUR Müdürlüklerine gittiklerinde onların yönlendirmeleriyle her şeyin çok kolay olduğunu da belirtmek istiyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Niğde Genel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title