Haberler
BBC

Eski First Lady Barbara Bush Yaşamını Yitirdi

Güncelleme:

Eşinin partisi ile ters düşen fikirleriyle bilinen ABD'nin eski first lady'si Barbara Bush, 92 yaşında hayatını kaybetti.

1989-93 yılları arasındaki ABD Başkanı George H. W. Bush'un eşi olan Barbara Bush, 2001-09 yılları arasındaki ABD Başkanı George W. Bush'un da annesiydi. Kronik kalp rahatsızlığı ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı yaşayan Barbara Bush, hastalığının ilerlemesinin ardından tedavisine son verip son günlerini ailesiyle birlikte geçirmeye karar vermişti.

"ANNEM EŞSİZ BİR KADINDI"

Babasından iki dönem sonra, 2000 yılında başkanlığa seçilen oğlu George W. Bush, annesinin ölümünün ardından bir açıklama yayınlayarak "Annem 92 yaşında yaşamını yitirdi. Barbara Bush müthiş bir first lady'ydi ve milyonlara okuma yazma öğreten eşsiz bir kadındı" dedi.

Bush annesinin son anına kadar kendilerini güldürmeye devam ettiğini söyledi ve ekledi:

"Barbara Bush gibi bir anneye sahip olduğum için şanslıyım. Onu gerçekten çok özleyeceğiz. İyi dilekleriniz ve dualarınız için hepinize teşekkür ederiz."

CUMHURİYETÇİLERLE TERS DÜŞÜYORDU

Barbara Bush, kadınların okuma yazma öğrenmesi için, sosyal adalet lehine ve ırkçılığa karşı yürüttüğü kampanyalarla biliniyordu.

İlk olarak gençliğinde iki Afrika kökenli kadınla çıktığı bir araba yolculuğunda kadınların beyazların kaldığı otellere ve gittiği restoranlara sokulmadığını görünce ırkçılığı fark eden Barbara Bush, kendini Cumhuriyetçi Parti'nin sağ kanadıyla çatışırken bulmuştu.

KÜRTAJI DESTEKLİYORDU

Bush'un bazen düşünceleri nedeniyle eşi ve oğlunun partisi olan Cumhuriyetçi Parti ile çatışmamak adına söylemlerini yumuşattığı biliniyor. Buna kürtaj hakkını destekleyen tutumu da dahil.

"İLK ÖPÜŞTÜĞÜM ADAMLA EVLENDİM" DEMİŞTİ

Bush 8 Temmuz 1925'te New York'ta bir dergi yayıncısının kızı olarak dünyaya gelmişti.

16 yaşında bir öğrenciyken tanıştığı George G. W. Bush ile bir ilişkiye başlayan Barbara Bush, 1943'te nişanlanma kararı almıştı. Anılarını anlatırken "İlk öpüştüğüm adamla evlendim. Bunu çocuklarıma söylediklerimde inanamıyorlar" diyordu.

EŞİ, EN YAŞLI BAŞKAN

Barbara Bush 1953'te kızının 3 yaşında lösemiden kaybettikten sonra kanserle mücadele eden derneklere destek vermeye başlamıştı. Oğlu Neil'ın disleksik olmasının ardından da okur yazarlık kampanyalarına destek vermişti.

Barbara Bush'un 93 yaşındaki eşi George H. W. Bush, en uzun süre yaşayan ABD başkanı unvanını taşıyor. Parkinson hastalığına yakalanan George H. W. Bush tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürüyor.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Cumhuriyetçi Parti Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

Ressam:

pis gavur.

8
2
yanıtYanıtla
dürbünlü:

şimdi topragı iki metre altında yaptığı günahların hesabını vermeye başladı bile..!!!

6
2
yanıtYanıtla
DEVE:

Ailecek belalarını bulsunlar

6
0
yanıtYanıtla
Trade mark:

Bush un annesi hani iraki isgal emrini veren ikiz kuleleri indirip bahane sayan George w. Bush un annesi irakta oglunuz binlerce kişiyi katl ettirdi tecavuz ettirdi işkence yaptirdi. Çok fikir çikar çok.

4
0
yanıtYanıtla
Turkiyemmmm:

Gebermis katilin karisi katilin anasi atesin bol olsun

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title