Haberler

Eski DP'liler Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHADemokrat Parti (DP)'nin eski İstanbul Teşkilat üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerinin, 'Demokrat Parti'nin 2010 referandumu öncesi yaptığı toplantıların FETÖ tarafından finanse edildiği' iddiası hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Demokrat Parti (DP)'nin eski İstanbul Teşkilat üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerinin, ' Demokrat Parti'nin 2010 referandumu öncesi yaptığı toplantıların FETÖ tarafından finanse edildiği' iddiası hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunduktan sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi. Demokrat Parti'nin eski İstanbul Teşkilat Başkanı Harun Hınız tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bir süredir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 12 Eylül 2010 referandumunda ülkemiz demokrasisinin yükselmesi amacıyla yapmış olduğumuz sivil insiyatif çalışması üzerinden bizler hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yapılmakta olduğu anlaşılan ve tüm grup başkan vekilleri tarafından ortaya atılan FETÖ kaynaklı olduğu açık olan iftiralara dayalı bir FETÖ kampanyası ile karşı karşıya bulunmaktayız. 2010 referandumu öncesi sayın Süleyman Soylu ve bir grup arkadaşımızla İstanbul'da Eurasia Otel'de ve Sur Restaurantta 2 gün üst üste bir araya gelerek nasıl bir tutum içerisinde olmamız gerektiğini tartıştık. Neticede ülkemizde milli iradenin güçlenmesine katkı sağlayacağı, vesayet odaklarının gücünü kıracağı düşüncesiyle bu sürece olumlu katkı sağlamamızın demokrasimiz ve milletimiz açısından uygun olacağını değerlendirdik. Aldığımız karar çerçevesinde, referandum sürecinde illerde bir takım toplantılar yaparak vatandaşlarımızı, 'demokrasi buluşmaları' adı altında sivil toplum örgütlerimizi, 'Evet' tercihimiz yönünde bilgilendirmek, referandumun içeriğini anlatmak üzere çalışmaya başladık. Mütevazi ama etkili salon toplantıları, konferanslar ve paneller organize edilmiştir. İddia edildiği gibi anons arabaları, afişler ve bayraklar kullanılmamıştır"

Toplantıların organize edildiği şehirlerin ve isimlerin kimler olduğu hakkında bilgilerin de yer aldığı açıklamada, Süleyman Soylu'nun da bu toplantılara katıldığı belirtilerek, "Türk siyasi hayatının örnek sivil insiyatif çalışmalarından biri olan bu çalışmanın bir örgüt finansmanının desteğiyle yapıldığı iftirasının atıldığı CHP'nin ve onun genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun mevcut siyaset tarzına uygun düşse de hem gerçeklere aykırı hem de bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkan Vekilleri Engin Altay, Engin Özkoç, Bülent Tezcan ve Özgür Özel hakkında, "Terör örgütü propagandası" ve "İftira" suçlarından soruşturma açılması talep edildi.

Aynı suç duyurusunun Balıkesir, Ankara, Trabzon, Mersin, Kırıkkale ve Kayseri'de de yapıldığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Demokrat Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title