Haberler

Eski devlet liderleri 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde' bir araya geldi

Güncelleme:

Eski devlet liderleri 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde' bir araya geldiANKARA Eski Kuzey Makedonya Devlet Başkanı Prof. Dr.

Eski devlet liderleri ' Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde' bir araya geldi

ANKARA Eski Kuzey Makedonya Devlet Başkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov, eski Kolombiya Devlet Başkanı Andres Pastrana Arango, eski Nepal Başbakanı Madhav Kumar Nepal, eski Endonezya Cumhurbaşkanı Megawati Sukarnoputri, eski Kanada Başbakan Yardımcısı Sheila Copps, Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen iklim zirvesinde bir araya geldi.

İklim değişikliği ile mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen ve "iklim değişikliği" ile "yeşil dönüşüm" konularında global stratejiler, üretim, ticaret, sanayi, tarım, finansman, denizcilik, eğitim, teknoloji, yerel yönetimler ve daha birçok alanın A'dan Z'ye 360 derece ele alındığı "EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde 'İklim Değişikliği - Global Stratejiler' oturumu gerçekleştirildi.

Düzenlenen oturumda konuşan eski Kuzey Makedonya Devlet Başkanı Dr. Gjorge Ivanov, Kuzey ve Güney kutbundaki buz oranlarının çok hızlı bir şekilde erimeye devam ettiğini belirtti ve Bu erimenin dünya için ciddi bir alarm olduğunun altını çizdi.

Döngülerin bir biriyle bağlantılı olduğunu bildiren Ivanov, iklim değişikliğinin durdurulmadığında milyonlarca hayvanın yok olacağını ve doğanın bozulacağını vurguladı. "İklim değişikliği ve deniz seviyesinin arması büyük şehirleri vuracaktır" diyen Ivanov, iklim değişikliğinin özellikli Asya kentlerini tehdit ettiğini söyledi.

"Dünyayı kurtarmamız gerekiyor, karar kendi ellerimizde"

Eski Endonezya Cumhurbaşkanı Megawati Sukarnoputri ise bu konferansının amacının aslında dünyanın ve insanların geleceğini kurtarmak olduğunu söyledi. Herkesi sorumlu davranmaya davet eden Sukarnoputri, "Dünyayı kurtarmamız gerekiyor, karar kendi ellerimizde" dedi.

"Acil bir şekilde doğaya eğilmeliyiz"

İnsanlığın ne tür taahhütleri yerine getirdiğini neleri yapamadığına bakması gerektiğini söyleyen eski Nepal Başbakanı Madhav Kumar Nepal, "Kuvvetle inanıyorum ki acil bir şekilde doğaya eğilmeliyiz ve birlikte yaşamanın yollarını aramalıyız. Doğaya karşı yanlış hareketlerde bulunmamak gerekiyor. O zaman değişmesi gereken doğa değildir. İnsanlar doğaya karşı hassas olmalıdır. Küresel bir uyum içerisinde doğanın bizlerin de esnek olması gerekiyor. Bu zirve güzel bir söylem ortaya koyacak. Ekonomi ve iklim değişikliği arasındaki bağımlılığı ortaya koyacaktır. Sonuç olarak Nepal gibi yüksek bir coğrafyada yaşayan ülkede iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması için, doğal çevreye uyumlu tedbirler geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

"Kanada'nın kerestelerinin sadece kar amacıyla tüketilmesinin önüne geçiyoruz"

Eski Kanada Başbakan Yardımcısı Sheila Copps ise video-konferans yöntemiyle zirveye katılarak değerlendirmelerde bulundu. Doğanın gücünün oldukça yüksek olduğunu kaydeden Copps, "Özellikle karbon tüketimi karşılıklı işlemler ile yapılmalı. Aksi halde halk, uluslararası yardım organizasyonları ve yine devlet burada ciddi felaketlerle karşı karşıya. Kendi iş modelleriyle, ekolojik olarak hayatta kalmak istiyorsak belli özellikle kişi başına düşen milli gelirde belli kazanımlar elde etmek için hareketleri devreye sokmamız lazım. Kanada'nın vergi sistemini düzenlememiz lazım. Son 20 yıldır sistemimizin tüm kısımlarını geliştiriyoruz. Ağaç satışıyla alakalı belirli vergiler konuşuyoruz. Yepyeni bir ormanın kesilmemesi için tedbirler alıyoruz. Kanada'nın kerestelerinin sadece kar amacıyla tüketilmesinin önüne geçiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title